Početna Događanja Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama

  Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama

  Četvrtu godinu za redom, Centar za ženske studije u suorganizaciji s udrugama civilnog društva:  Zajednice saveza osoba s invaliditetom – SOIH, Udruge žena Romkinja  – Bolja budućnost, CESI, Ženske sobe, Roditelja u akciji – RODA, Centra za mirovne studije, inicijative Gdje je ovdje ljubav, Organizacije mladih Status: M,  te žene iz gradskog Foruma žena SDP-a i Aktivna dva kotača priprema svjetsku kampanju Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama.

  I ove godine želimo upozoriti na kontinuirano nasilje nad ženama i djevojčicama te povezati ženske udruge, udruge mladih muškaraca i sportaša, osobe iz kulturne i političke javnosti i medije u zajedničkoj borbi za svijet bez nasilja. Ovogodišnja tema kampanje vezana je uz nasilje nad najugroženijim skupinama – Romkinjama, ženama s invaliditetom, nezaposlenim ženama, izbjeglicama, a kampanjom želimo upozoriti na kontinuirano kršenje ženskih prava (radnih, reproduktivnih, etničkih, manjinskih, seksualnih).

  Manifestacija Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama održat će se 14. veljače na Trgu Petra Preradovića/Cvjetnom trgu, od 11.00 do 13.00 sati pod pokroviteljstvom Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova i podrškom Grada Zagreba.

  Program će voditi Maja Sever i Milan Majerović Stilinović, a uz aktivistice i aktiviste sudjelovat će osobe iz umjetnosti, kulture i sporta.  Nastupaju: Mr.Lee&IvaneSky, Superoperateri,  Bang Bang i Mnogi drugi.

   

  Odgovori

  Please enter your comment!
  Please enter your name here