Milenijum osiguranje Beograd, članica Grupe CROATIA osiguranja, proslavila je 20 godina uspješnog rada. Po visini kapitala, portfelju osiguranja te kadrovskoj, stručnoj i tehničkoj opremljenosti Milenijum osiguranje danas spada u najperspektivnije osigurateljne tvrtke u Republici Srbiji.

Foto: Milenijum osiguranje Press

Tvrtka je osnovana 16. ožujka 1992. godine kao dioničko društvo za osiguranje i reosiguranje, a od 2003. je u vlasništvu CROATIA osiguranja.

“Od početka smo zidali čvrsto povjerenje naših klijenata što je bio temelj naše razvojne strategije i stalnog uspona. Milenijum osiguranje je upravo zato bilo prvo osiguravajuće društvo u Srbiji u koje je na velika vrata, sa većinskim udjelom, ušao strani kapital 2003. godine. Danas Milenijum ima razgranatu mrežu filijala, ekspozitura i zastupnika koji pokrivaju cijelu Srbiju i zapošljava 300 djelatnika”, naglasio je Veljko Knežević, generalni direktor Milenijum osiguranja, na svečanosti organiziranoj u beogradskom hotelu Hayat.

Milenijum osiguranje je u treće desetljeće svog poslovanja zakoračilo stabilno, osnaženo i s visokim kriterijima poslovanja tvrtke kojoj osiguranici vjeruju. Jedno je od rijetkih osiguravajućih društava u Srbiji koje u svojoj povijesti nikada nije zabilježilo gubitak. U kriznoj 2011. godini bruto dobit tvrtke povećana je za 26,3 posto. Konsolidirana bruto dobit Grupe CROATIA osiguranja iznosila je krajem 2011. godine 189,3 milijuna kuna i veća je za 44,9% u odnosu na 2010. godinu.

CROATIA osiguranje je, kao važan segment financijskog sektora, bila predvodnik među hrvatskim tvrtkama na tržištima regije. Milenijum osiguranje od iznimne je važnosti za naše regionalne napore, jer djeluje na području velikog i iznimno perspektivnog tržišta Republike Srbije. Iako se do sada Milenijum osiguranje bavilo samo prodajom neživotnih osiguranja, rezultati koje ostvaruje daju nam za pravo da razmišljamo i o uvođenju životnih osiguranja.”, naglasio je Zdravko Zrinušić, predsjednik Uprave CROATIA osiguranja čestitajući Upravi i djelatnicima Milenijum osiguranja na ovom značajnom jubileju.

Svečanosti je, uz veliki broj uvaženih gostiju iz Hrvatske i Srbije, prisustvovao i veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Srbiji Željko Kuprešak, koji je naglasio važnost sve veće penetracije hrvatskog kapitala na tržište Republike Srbije.