Početna Mozaik (GALERIJA) Milanović u ulozi Forresta Gumpa, Karamarko kao zombi

(GALERIJA) Milanović u ulozi Forresta Gumpa, Karamarko kao zombi

Uz brojne zanimljivosti koje se do 17. veljače događaju u Slobodnoj fašničkoj republici, svi koji dođu u Samobor posebno će uživati u načinu na koji su samoborski kreativci obradili ovogodišnju filmsku fašničku temu.

Inspiracija je potekla iz ovogodišnjeg slogana 189. Samoborskog fašnika “Let iznad Srakinog gnezda“, parafraze naslova hvaljenog filma Milosa Formana, nakon čega se krenulo u vizualiziranje plakata i dekoracija u prepoznatljivom fašničko-satiričnom tonu.

Ekipa samoborskih likovnjaka koju vodi Niko Barun osmislila je dekoracije po čitavom gradu, od skulptura i velikih fašničkih vrata do fasada, koje su ukrašene šaljivim filmskim plakatima, gdje je svoj doprinos dao i karikaturist Nik Titanik.

Na plakatima su dobro poznata lica iz hrvatskog javnog, a posebno političkog života, preuzela odgovarajuće filmske uloge pa je to idealna prilika da se posjetitelji Fašnika malo nasmiju tim, najčešće namrgođenim, licima koja smo osuđeni promatrati skoro svaki dan.

Tako je premijer Milanović postao Forrest Gump, Tomislav Karamarko zombi, Kolinda Grabar Kitarović lik iz Pulp Fictiona, a Peđa Grbin lik iz Kralja Lavova.

Kompletno likovno uređenje grada i ove je godine na sebe preuzela mala, ali vrijedna ekipa u sastavu Niko Barun, Ivica Jambrošić, Tomislav Lončarić, Adam Juratovac, Ana Dominika Barun i Leon Juratovac,