Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović sastao se s predstavnicima tvrtke IKEA, a sastanku je nazočio i veleposlanik Kraljevine Švedske u Hrvatskoj Fredrik Vahlquist.


Razgovaralo se o kratkoročnim i dugoročnim planovima i aktivnostima te tvrtke u Hrvatskoj. Glavni izvršni direktor Mikael Ohlsson upoznao je premijera Milanovića s trenutnom situacijom u kontekstu što bržeg početka gradnje prve IKEA-ine robne kuće u Hrvatskoj i iskazao odlučnost dolaska na hrvatsko tržište.

Osim u Zagrebu, gdje je otvorenje predviđeno u 2013. godini, dugoročno se planiraju otvoriti još dvije robne kuće, u Splitu i Rijeci. Također, glavni izvršni direktor je istaknuo kako vidi veliki potencijal u proširenju suradnje s lokalnim dobavljačima.


”Pored Tvina iz Virovitice, s kojim IKEA surađuje već 30 godina, i Feroplasta iz Buja, tražimo i druge dobavljače u Hrvatskoj” naglasio je glavni Ohlsson.

Premijer Milanović izrazio je punu potporu IKEA-inim planovima za Hrvatsku, ističući da će Vlada, sukladno svojim ovlastima i mogućnostima, pomagati u cilju ostvarenja ove važne investicije, koja će otvoriti nova radna mjesta i pružiti široke mogućnosti suradnje lokalnoj industriji.

Izvor: www.infopunkt.tv