Foto: medvescak.comStigao nam je Brkati Studeni – mjesec prevencije raka prostate, a Medvjedi će, kao i dosadašnjih sezona, biti aktivni sudionici kampanje.

Nakon što su tijekom listopada nosili ružičaste vrpce na svojim dresovima kako bi dali podršku kampanji u borbi protiv raka dojke te svoje navijačice, ali i žene diljem Hrvatske, potaknuli na pravovremene preglede, u studenom će Medvjedi ‘uzgajati’ brkove koji su zaštitni znak mjeseca prevencije raka prostate.
Uključivanjem u ovu akciju Medvjedi žele dati podršku udruzi Hrvatska liga protiv raka koja u mjesecu studenom provodi niz kampanja podrške, edukacije i potpore borbi protiv raka prostate. U akciji Brkati Studeni sudjelovat će cijela momčad Medveščaka, a posebni promotori ‘Brka’ bit će igrači Mark Dekanich, Mark Katic, Matt Murley, Saša Martinović i Luke Walker koji će sudjelovati u Medveščakovom The 1st Bearstache Challengeu. Svaki od pet navedenih Medvjeda udružili su se s jednim od pet odabranih navijača s kojim će zajedno u timu tijekom studenog ‘uzgajati’ brk i na simboličan način pružiti podršku svojim navijačima. Martinović, Walker, Dekanich, Katic, Murley i Walker zajedno s odabranim navijačima, svakih će pet dana priložiti dokaze kako napreduje rast njihovog brka, a svakim svježim dokazom svojeg brka timovi će morati šarmirati javnost u zamjenu za glasove. Sav prikupljen prihod bit će doniran Hrvatskoj ligi borbe protiv raka.

MARK_KATIC
”Uvijek smo spremni dati podršku svojim navijačima, ali i svima ostalima, i zato se odazivamo i podupiremo ove akcije. Želimo odaslati jasnu poruku o važnosti borbe protiv bolesti, u ovom slučaju u prevenciji borbe protiv raka prostate. Ako samo jednog navijača potaknemo da ode na pregled, ako spasimo i jedan život, već smo napravili puno. Ali ja sam siguran da će ih biti više, vjerujem da ćemo uspjeti u našoj namjeri da probudimo svijest kod muškaraca o važnosti prevencije bolesti”, rekao je Saša Martinović.

SASA_MARTINOVIC
Svi znamo da nema ljepšeg studenog od onog u znaku BRKA – MOĆNOG alata u borbi protiv raka prostate, kao što nema ni kvalitetnog projekta bez udruženih snaga! Ako netko zna da jedan igrač ne čini momčad niti donosi pobjedu, onda su to zagrebački Medvjedi. Zato, uključite se i vi!
Grow your ‘stache, raise cash, fight cancer!
Više informacija o kampanji Movember i Medveščakovom The 1st Bearstache Challengeu saznajte na www.medvescak.com

MATT_MURLEY