Zagrebački Studentski centar već je poznato “IN” mjesto različitih zabavnih, kulturno-umjetničkih manifestacija i festivala, a početak sezone u novoj godini neće biti ništa drukčiji. Od četvrtka 15. siječnja do nedjelje 18-og, SC će ugostiti prvi “Zagreb Guitar Festival” koji planira okupiti vrhunske “gitarističke virtuoze” iz Hrvatske, ali i regije – Slovenije, BiH, Srbije, Makedonije i dr.

guitar-77319_640

Organizator Festivala je Glazbena škola Bonar, a održava se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika RH Ive Josipovića. Organizatori najavljuju bogat i veoma atraktivan program u sklopu kojeg će se održati međunarodno natjecanje gitarista te organizirati radionice pod učiteljskom “palicom” brojnih vrsnih domaćih i inozemnih pedagoga.

Festival je zamišljen kao stručna manifestacija koja u hrvatsku metropolu dovodi ljubitelje klasične i jazz glazbe te gitariste svih profila: učenike, studente, profesore te renomirane goste – predavače, članove žirija i koncert majstore.

“Kraljevsko” otvorenje

Posjetitelje svaku večer očekuje ugodna atmosfera i dobra zabava na jazz koncertima koji će se izvoditi u sklopu manifestacije “Zagreb Guitar Night”, a dodatno će biti organiziran i Sajam gitara, graditelja gitara i prateće opreme. Pritom sudionici sami biraju klasiku ili jazz, pasivno ili aktivno slušanje predavanja i radionica ili sudjelovanje na natjecanju.

Svečano otvorenje planirano je u Hrvatskom glazbenom zavodu uz solistički koncert Zorana Dukića, profesora na Kraljevskom konzervatoriju u Haagu te Visokim poslovnim školama u Barceloni i Aachenu, a u sklopu festivala očekuje se i nastup Petrita Çekua, jednog od najboljih mladih hrvatskih gitarista današnjice.

Više o programu moguće je potražiti na službenim stranicama festivala.

Autor: Marko Hodalj