Foto: PRESSPovodom , Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom u suradnji sa Zakladom „Zajednički put“ tradicionalno organizira jubilarni X. Gerontološki tulum.

Manifestacija će se održati 1. listopada 2013. (utorak) na Trgu Nikole Šubića Zrinskog (Zrinjevac) u vremenu od 10,00 do 13,00 sati.

Na Zrinjevcu će biti postavljeni štandovi na kojima će se prezentirati aktivnosti domova za starije i nemoćne osobe, Projekta gerontološki centri Grada Zagreba, udruga umirovljenika, Zaklade „Zajednički put“ te drugih organizacija civilnog društva čija se djelatnost odnosi na osobe starije životne dobi.

Pored različitih brošura i letaka građanima će biti dostupno četvrto dopunjeno i izmijenjeno izdanje Vodiča za starije građane grada Zagreba.
Svrha i zadaća Vodiča je prvenstveno učiniti informacije što dostupnijim i razumljivijim osobama starije životne dobi, kako bi znali svoja prava i koristili sve mogućnosti koje se pružaju u našem gradu. Nakon predstavljanja Vodič će biti dostupan svim zainteresiranim građanima u tiskanom obliku i na službenoj stranici Grada Zagreba www.zagreb.hr.

U preventivno-zdravstvenom dijelu programa građanima će biti osigurani besplatni ciljani pregledi, kao što su: mjerenja tlaka, razine šećera u krvi i mjerenje vitamina i minerala.

Istovremeno će se u paviljonu odvijati bogat kulturno-zabavni i rekreativni program u kojem se očekuje preko 500 sudionika, solista, zborova, plesnih i rekreativnih grupa domova za starije i nemoćne osobe, Projekta gerontološki centri Grada Zagreba, udruga i mnogih drugih.