Atrij Hrvatskog prirodoslovnog muzeja ovoga je petka domaćin poznatom hrvatskom pijanistu Mateju Meštroviću koji će se nakon debija u Carnegie Hallu predstaviti Zagrebačkoj publici na Ljetnoj Sceni Amadeo sa svojim triom “Expresto” gdje će uz njega na klaviru, četveroručno, nastupati pijanistica Kristina Bjelopavlović Cesar te Borna Šercar na udaraljkama i bocama.

Posljednjih godina Matej Meštrović redovito priređuje sjajne projekte kao i koncertne nastupe koji su svi redom uvijek rasprodani. Koncert je najavljen pod naslovom “Before China Tour” budući da trio Expresto odmah nakon Amadea putuje na veliku turneju po Kini. Meštrović najavljuje izuzetno atraktivan program koncerta – od njegovih autorskih kompozicija pa sve do “bisera” klasične glazbe – Brahmsov peti Mađarski ples, Ouvertira Carmen, Can Can, Alla Turca, Labuđe jezero kao i mnoge druge popularne klasične teme.

Isti program Expresto izvodi u Kini gdje ih očekuje turneja od 15 koncerata u najprestižnijim koncertnim dvoranama diljem ove velike zemlje. Meštrovićevi dosadašnji koncerti kao i suradnja sa triom “Expresto” koja traje već desetak godina, apsolutna su garancija da se opet sprema nešto vrlo posebno. Stoga ne propustite ovaj glazbeni spektakl na Ljetnoj Sceni Amadeo!

Nastupaju: Matej Meštrović, klavir; Kristina Bjelopavlović, klavir; Borna Šercar, udaraljke

U slučaju kiše koncert će se održati u srijedu, 18.07. s početkom u 21 sat.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here