Zagrebački plesni centar predstavlja premijernu predstavu “NEVER ALLone” koreografkinje Matee Bilosnić, nastalu u koprodukciji Zadarskog plesnog ansambla, Hrvatskog instituta za pokret i ples kroz Tjedan suvremenog plesa i ZPC-a.

“NEVER ALLone” je koreografsko putovanje unutar kojeg autorica tretira ples kao osobni vremeplov koji joj omogućuje promišljanje i preoblikovanje svoje prošlosti, kao i budućnosti – prostora koje inače najviše posjećuje i u kojima se najduže zadržava. Putovanje se ovoga puta nastavlja u tehnološkom okolišu, u kojem je drugo tijelo materijalizirano kroz težak i čvrst metalni okvir s prozirnom unutrašnjošću, otvarajući tako prostor zajedničke ranjivosti. Što će ostati poslije mene? Što ostaje poslije plesa? A što nam prethodi? I kakvu zajedničku budućnost uopće možemo imaginirati?

Matea Bilosnić će koreografiju izvesti zajedno s plesnom umjetnicom Natašom Kustura, dok je za dramaturgiju zaslužna Nikolina Rafaj. Robota za predstavu je izradio Vedran Relja, scenografiju Josip Kresović, dok je glazbu radio Nikola Krgović N/OBE.

Koreografija: Matea Bilosnić
Izvode: Matea Bilosnić & Nataša Kustura
Dramaturgija: Nikolina Rafaj
Glazba: Nikola Krgović N/OBE
Scenografija i vizualni identitet: Josip Kresović
Kostimografija: Ana Fucijaš
Dizajn svjetla: Saša Fistrić
Izrada robota: Vedran Relja

Koprodukcija: Matea Bilosnić, Zadarski plesni ansambl (ZdPA), Hrvatski institut za pokret i ples (HIPP) kroz Tjedan suvremenog plesa (TSP) & ZPC

Projekt je nastao uz potporu rezidencijalnih programa: Studio Alta, Prag 2023., Machol Shalem Dance House, Jeruzalem 2023., Mediteranski plesni centar 2024.

Ulaznice za izvedbe nisu u slobodnoj prodaji.