Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras ističe kako je u zadnje tri godine ugašeno 15.000 obrta.

Što se tiče privatizacije u Hrvatskoj moje je mišljenje da tamo gdje se ne radi o strateškim tvrtkama, gdje postoji mogućnost za nekoga tko će zajedno s Hrvatskom investirati u određenu proizvodnju, da se na taj način otvore nova tržišta, zaposle novi ljudi, da se u takve projekte ide, kazao je Maras odgovarajući na novinarski upit o najavama privatizacije kutinske Petrokemije.


Mi se moramo otvoriti kapitalu, novim tržištima, nema potrebe da država upravlja sa čitavim nizom tvrtki koje ima u svom portfelju, rekao je Maras.


Privatizacija bi trebala krenuti, mi smo svi, kaže, svjesni da je ona zastala zadnjih četiri, pet godina, od poznate afere Maestro i od tada se ništa u Hrvatskoj nije privatiziralo.

“Privatizacija ne znači nužno samo prihode od prodaje u proračunu, ona znači zajednička ulaganja, znači otvaranje novih radnih mjesta i otvaranje novih tržišta. U tom smislu svaka takva privatizacija ima moju podršku”, rekao je Maras.


Izrazio je i kako je zadovoljan sa 100 dana rada u vlastitom ministarstvu, te kako je pak najponosniji na male kamatne stope koje su postignute u sklopu HBOR-a.

Izvor: www.infopunkt.tv

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here