Iz Umaga nam, rušeći sve pred sobom dolazi novi bend koji će prodrmati vaše viđenje rock glazbe u Hrvatskoj. Ovaj tročlani bend, većim dijelom čine glazbenici poznati po svojem radu u sastavu OMEGA LITHIUM, s kojim su već postigli zavidne uspjehe, kako na domaćoj, tako i na inozemnoj rock sceni.

Mlada ekipa iz Umaga vlastitom viđenju hrvatske rock žestine dodaje specifičnosti etno zvuka teritorija na kojem živimo i koji nam se svima nalazi duboko pod kožom. Mješavinom čvrstog rocka, elektronike i autohtonih narodnih instrumenata, žele dočarati atmosferu života u našim krajevima, intenzivnog, pomalo gorkog, no u svakom slučaju strastvenog.

“Pitka kao voda i glasna kao oluja” – kažu članovi benda MANNTRA za svoj nastupni singl “Kiša”. “Čini nam se kao odlična pjesma za predstavljanje Manntre javnosti, jer smo za nju dobili iznenađujuće dobre kritike. Netko će možda Kišu doživjeti kao pjesmu nade, dok će se drugi sigurno naći uvrijeđeni njezinom okrutnom lirikom i temom… Ali to je Manntra, a naša tema je ljubav u svim oblicima pa makar bila i u nasilnim i okrutnim… Ipak na kraju svega kiša ispere sve, i ono dobro i ono loše…”.  Tako dečki iz benda komentiraju pomalo kontroverznu i energičnu pjesmu “Kiša”, kojoj glazbenu produkciju potpisuje Marko Matijević Sekul, a videospot Dražen Željković.

MANNTRA kreće na promotivnu turneju tijekom travnja i svibnja. Prva stanica je u petak 27.04 u kultnom riječkom klubu Palach, dan nakon toga, 28.4., slijedi nastup u Karlovcu na Hermetika festu. Dva lokalna nastupa u Umagu dogodit će se 5.5. u American Baru te 11.5 na moto susretu  „Staaari Rokeri“. Turneja završava 18.5. nastupom u Puli i njenom najpoznatijem rock klubu Uljanik.