U subotu, 4. travnja u 17 sati, kazalište Mala scena će uživo, u sklopu inicijative „Mala scena online“, prenositi izvedbu predstave „Priča o glasu“ Buge Marije Šimić i Morane Dolenc. Nakon uspješnih prijenosa „Priče o oblaku“, „Huligana“, „Iglice“ te “Priče o vodi“, Mala scena donosi još jedan naslov za najmlađe, djecu od 1,5 godine naviše.

„Priča o glasu“ otkriva publici kako nastaje glas, kako funkcionira, otkriva kako glas direktno povezuje osobu s drugom osobom, postavlja pitanje možemo li uhvatiti glas i otkriva da nema velike razlike između beba, odraslih osoba i na kraju krajeva, opernih pjevača. Ljudsko glasanje zapravo je pjevanje, a glas najbliži način komunikacije između ljudi. Čak i ako ne čujemo zvuk glasa, možemo osjetiti njegove vibracije. Predstava potiče djecu na glasanje, upoznavanje sebe i svoga tijela, igranje s glasom i tijelom te oslobađanje glasa – pa tako i svoje osobnosti.

Kazalište Mala scena jedino u Hrvatskoj uživo prenosi izvedbe svojih predstava, koje se nakon izvedbe mogu pogledati i naknadno, na zahtjev. Izvedbe predstava u sklopu inicijative „Mala scena online“ moguće je pokloniti nekome za rođendan, a dostupni su i grupni popusti. Pristup prijenosu dostupan je po cijeni od 35 kuna na sljedećem linku: tiny.cc/4f9amz. Cijena vrijedi za jedan uređaj tako da cijela obitelj može uživati u kazališnom iskustvu iz prvog reda!

Uz prijenose predstava, Mala scena nastavlja i sa javljanjima uživo na Facebook i Instagram stranici kazališta. Svakoga dana u 10 sati Buga Marija Šimić čita priče za djecu, a u 18 sati Vitomira Lončar i Ivica Šimić pričaju priče, anegdote, iskustva i dijele korisne savjete.

Ostanite doma i pratite „Malu scenu online“!

Mala scena, prepoznatljivo različito kazalište, s Vama od 1986.