Autonomni kulturni centar Attack, Kazalište sjena Trpistih i Građanska inicijativa Dugave pozivaju vas na prijavu za radionicu printa biljkama koju provodimo kroz program Male kulturne scene za djecu. Radionica će se održati 08. svibnja od 11 sati u parku iza knjižnice u Dugavama (adresa knjižnice je Ulica Sv. Mateja 7).

Radionice su besplatne, a prijaviti svoje dijete možete ispunjavanjem upitnika na poveznici: https://bit.ly/3EYXP97 , zaključno sa 6.05. U 12.00 sati.

Radionice Male kulturne scene za djecu namijenjene su djeci uzrasta od 5 – 12 godina.

Prva ovogodišnja radionica Male kulturne scene posvećena je printu biljkama. Što točno to znači i što nam radionica donosi? Nakon kratke i interaktivne prezentacije i uvodne igre opuštanja, zasukati ćemo rukave i prionuti na kreativan posao. Pretvorit ćemo se u modne dizajnere te iskreirati vlastiti vizualni dizajn na majice, torbe, jastučnice, zavjese, stolnjake koje sami donesemo…

Kako? Tako što ćemo proučiti teksturu i izgled biljaka (lišće, travke, paprat…) i koristeći boje za tkanine otisnuti ih na željeni komad materijala.

Prije subote, dajemo vam u zadatak da biljke koje vam se sviđaju uberete i donesite na radionicu, dok ćemo druge biljke ubrati zajedno u kratkoj i veseloj šetnji.
Kad svi završimo i objesimo naše čudotvorine na štrik da se suše sa šarenim šosićem cijelu kreativnu priču završit ćemo s igrom.

Za radionicu je važno znati:

– odjenuti odjeću za rad koju vam nije žao zamrljati

– donijeti komad odjeće i/ili tkaninu na koju želite raditi print

– donijeti si vodu, sok….

– prijaviti se na radionicu jer broj mjesta je ograničen

Cilj je igra, uživanje, dobra zabava, rad s rukama, maštom i povezivanje s prirodom odnosno s nama samima

Nastavljamo i dalje s parolom: umjetnost, znanost i kultura dostupne svima

TRIPSTIH

Iz kazališta sjena Ikako-Nikako, u listopadu 2013, godine, nastala je kazališna skupina Trpistih.Tripstih čine: Ives Buljan Gladović (Ikako-Nikako, Skaska, Zvuk sjene, Tripstih), Petra Bokić ( Ikako-Nikako, Skaska, Zvuk sjene, Crveni nosovi, Tripstih), Antonela Klemenčić (Ikako Nikako, Skaska, Tripstih)
Tripstih se bavi istraživanjem svjetla i sjene kroz: grafoskopske projekcije i ostale izvore svjetla. Tripstih je kazalište sjena za djecu i odrasle. Održavamo radionice dramskog, kreativnog i lutkarskog karaktera.. Kazalište Tripstih iza sebe ima niz multimedijalnih projekata,neki od njih su likovno oblikovanje i scenografija . Autor je i organizator Festivala Grafoskopa.
www.attack.hr

FB: https://bitly.is/3s4cWIT