Zadovoljstvo nam je pozvati vas na utakmicu 26. kola 1. HRL za žene između RK Lokomotiva Zagreb i RK Dalmatinka Ploče. Utakmica će biti odigrana u subotu 20. svibnja u 16 sati, u dvorani 2 Doma sportova, Trg Krešimira Ćosića 11 u Zagrebu.

Pobjeda ili neodlučen rezultat osiguravaju Lokomotivi obranu naslova prvakinja Hrvatske.

„Stiže nam ono za što smo se borile cijele sezone, a to je trofej. Jako nam malo nedostaje za naslov prvakinja i nema veće motivacije od toga. Nadam se da ćemo u subotu sretni izaći, s peharom u rukama. Nikad nismo obranile naslov prvakinja, to nam je još jedan motiv, želimo napraviti povijesni trenutak. Svaka ekipa koja tu dođe želi pokazati svoje adute, a na nama je da odigramo što bolju obranu i tranziciju. Onda neće biti problema, a mi se za Dalmatinku pripremamo kao za svaku drugu ekipu“, kaže igračica Lokomotive Ana Malec.

Trener Nenad Šoštarić upozorava da će do prve povijesne obrane naslova prvakinja lokosice dijeli još 60 minuta ozbiljne utakmice.

„U cjelokupnoj povijesti kluba, a sljedeće godine slavimo 75. godina, Lokomotiva nikad dva puta za redom nije bila prvak države. Ni u bivšoj državi, ni u Hrvatskoj. Moramo napraviti sve da to u subotu uspijemo. Moramo biti maksimalno koncentrirani, cijenimo Dalmatinku kao da igramo s Podravkom, kao da igramo utakmicu eurokupa. To je utakmica koja ima svoju težinu i moramo dati svoj maksimum. Protiv svakog vrijede dva boda, dva boda s Podravkom i dva boda s Dalmatinkom su ista. Čak je i u nekim slučajevima grđe, jer ako izgubiš bodove protiv Trogira ili Zameta, kasnije to više ne možeš nadoknaditi. Osnova sporta i osnova života je cijeniti sve, ljude s kojima radiš i one protiv kojih igraš. Svatko želi biti što bolji, rad treba uvijek poštivati. Prvenstvo će se osvojiti tek kad završi utakmica s Dalmatinkom, nakon 60. minute, nikako ne prije. Ništa nije podložno slavlju prije nego što ta utakmica završi“, kaže Šoštarić.