Ljeto u MSU stiže 12. lipnja kada će krenuti niz od sedam koncerata na nesvakidašnjoj krovnoj terasi MSU-a. U petak, 12. lipnja u 21 sat krovom MSU-a protutnjat će Kawasaki 3P, već sljedeći dan Majke, a svake od sljedećih pet subota Zabranjeno pušenje, Edo Maajka, Zoran Predin sa svojim Lačnim Franzom, avangardni Laibach i za kraj 18. srpnja, kultni Električni orgazam.

Za ovaj nesvakidašnji koncertni događaj u Zagrebu ulaznice su u pretprodaji putem sustava Entrio.hr do 12. lipnja u 23.30 sati, kada završava nastup otvorenja pankera iz Kawasaki 3P-a. Ulaznica za svaki koncert uključuju i karte za Metropolis kino na jednu od projekcija ciklusa Best of Metropolis, kao i na izložbu o umjetničkoj školi s početka 20. stoljeća Bauhaus.

Paketi ulaznica za tri koncerta

U pretprodaji će se nuditi i paketi ulaznica za tri koncerta s pripadajućim kinoprojekcijama i posjetom izložbi o Bauhausu i to za 158 kuna – Majke, Zabranjeno pušenje i Lačni Franz s Predinom ili 178 kuna – Električni orgazam, Laibach i Edo Maajka. Koncert otvorenja Kawasaki 3P-a koštat će 69 kuna, za svaki naredni koncert ukoliko se plaća izvan paketa, trebat će izdvojiti 79 kuna, osim Laibacha koji ima i dodatni program za ukupno 99 kuna.

“Meni će biti gušt nastupat’ u MSU, nisam u Zagrebu repo’ već dosta dugo, a kol’ko se sjećam, u Zagrebu je uvijek bilo ludilo. Ova serija koncerata u MSU je odlična ideja i drago mi je što sam dio toga”, kazao je Edo Maajka, koji ovo ljeto samo zbog glazbe namjerava provesti u Zagrebu i to kako bi “otprašio” seriju koncerata, od kojih je MSU prvi, ali i kako bi snimio novi album.

Popratni filmski program

Ali, žestoki koncerti samo su početni dio priče. Svakog koncertnog dana Art-kino Metropolis prikazivat će po jedan film za pamćenje. Tako će se moći pogledati dokumentarac “20.000 dana na Zemlji” koji je s razlogom prošle godine pokupio svoj dio nagrada na Sundance filmski festivalu, gdje je premijerno prikazao 20-tisućiti dan u životu Nicka Cavea.

Za razliku od magičnog mračnjaka poezije i glazbe, tjedan dana poslije prikazat će španjolsku komediju “Život je lakši zatvorenih očiju”. Narednih tjedana slijede francuska romantična komedija “Ruka u ruci”, pa švedska mračna komedija “Turist”, zatim opet švedska, ali opuštenija komedija “Stogodišnjak koji je izašao kroz prozor i nestao” te konačno francuska komedija “Francuskinja”.

U ciklusu Best of Metropolis redom je riječ o nagrađivanim najnovijim filmovima koje bi vrijedilo pogledati uvijek, kamoli ljeti, i to u MSU-u koji će u cijenu ulaznice koja uključuje koncert i film, dodati još i posjet izložbi “Bauhaus – umrežavanje ideja i prakse”.

“Bauhaus – umrežavanje ideja i prakse”

Bauhaus je početkom 20. stoljeća apsolutno izmijenio svijet arhitekture, ali i primijenjenog dizajna i vizualne umjetnosti uopće. Gradovi ni 20. ni 21. stoljeća danas ne bi izgledali kako izgledaju da nije bilo Waltera Gropiusa i njegove škole umjetnosti u Weimaru, Desauu i Berlinu. Izložba stoga prikazuje opuse velikana iz Slovenije, Hrvatske i BiH koji su se tamo školovali, a koji su civilizaciju poslije prenijeli i u naše gradove.

Prošlogodišnje “Ljeto u MSU uz Jadransko” privuklo je čak 10.000 posjetitelja zbog čega se i ove godine MSU drži iste formiule.