Foto: PRESSU petak i subotu (26. i 27. srpnja 2013. ) u prostoru Dežmanovog prolaza i duž Dežmanove ulice slikari, kipari, origamisti, fotografi, glazbenici i ostali umjetnici sudjelovat će u trećem po redu ovogodišnjem LIKUM-ovom ateljeu na otvorenom.

U petak, od 16 do 19 sati građani će imati priliku u direktnoj interakciji sa slikarima promatrati stvaranje likovnih dijela, razgledati izložbu mozaika te sudjelovati u likovnim radionicama i uživati u jazz glazbi.

U subotu, od 10 do 13 sati održavat će se dječje radionice – origami, lutkarstvo, oslikavanje drvenih tradicijskih ruskih lutaka – Matryoshki (Babuški), uz pričaonice i lutkarske predstave.

Događanja će pratiti likovi iz zagrebačke prošlosti – članovi udruge Zagrebački vremeplov, koji će u originalnim povijesnim kostimima pričati priče o poznatim Zagrepčanima, a za fotografe je organizirano natjecanje za izbor najbolje fotografije snimljene na temu LIKUM-ov atelje na otvorenom.

Pozivamo građane da se pridruže ovim kulturnim događanjima i podijele sa umjetnicima radost kreativnog stvaranja.

Sudjeluju: Nada Martinjak, Vjera Reiser, Tihomir Razum, Ante Bakter, Nives Resman, Ranka Radović, Nada Horvat, Nedeljko Tintor, Helena Jarnjak, Goranka Politeo, Janica Šterc, Ljubomir Radovančević, Višnja Serdar, Sanja Srbljinović Čuček, Marko Čuček, Inna Grubmair i ostali.