Grad Zagreb će ovog ljeta postati bogatiji za još jedno događanje – «Ljeto na Zrinjevcu». Od 8. do 31. srpnja 2016. u najljepšem zagrebačkom parku u samom centru grada svi stanovnici, pa tako i turisti, moći će uživati u mnoštvu odličnih koncerata, u večerima smijeha, plesnjacima, okušati se u raznovrsnim sportovima pod vodstvom stručnjaka, dok će oni najmlađi svoje prstiće i kreativne ideje realizirati pod stručnim vodstvom animatora u kreativnim radionicama.

„Ideja o projektu u centru Zagreba rađala se dugo, no tek smo je ove godine odlučili konkretizirati. Zajedno s Milenom Ćulibrk, kreativnom direktoricom ovog projekta, osmislili smo manifestaciju «Ljeto na Zrinjevcu» koja će se uz puno zabavnog, edukativnog, kulturnog i sportskog programa, osigurati i bogati gastronomski sadržaj.“ – rekao je Denis Mohenski, organizator manifestacije «Ljeto na Zrinjevcu».

Ponedjeljak i srijeda večer rezervirani su za Rock&pop  i Jazz&soul koncerte (Danijela Večerinović, Ivana Marić, Soul Shadows, Živa legenda, Milo Stavros& Artemija, Rolin Humes i dr.).  Utorkom će se moći uživati u opuštajućim književnim večerima, tako će u prvoj književoj večeri moći uživati svi ljubitelji i štovatelji rada i rukopisa dramaturginje međunarodnog glasa Tene Štivčić. Svakog četvrtka u večerima smijeha uz najbolje stand-up komičare poput Gorana Vugrinca Goca i Vlatka Štampara na svoje će doći ljubitelji dobrog humora, petkom podij  preuzimaju DJ virtuozi poput Ozrena Kanceljaka, dok je subota rezervirana za pop-up koncert iznenađenja najvećih glazbenih imena hrvatske scene koji ostaju u tajnosti do zadnjeg dana. Tjedan će se zatvarati  zaraznim plesnim ritmovima uz Damira Horvatinčića, Hrvoja Kraševca i Ištvana Vargu. Sve detalje i program možete pronaći na http://ljetonazrinjevcu.com.hr

U jutarnjim satima od 9 do 11, sportska zona na Zrinjevcu ugostit će instruktore yoge, meditacije, tai-chi-ja i tretmana relaksacije kako bi omogućili svima da se okušaju u ovim zanimljivim fizičkim aktivnostima. Cilj ove zone je poticati stvaranje navike vježbanja i zdravog života općenito. U večernjim satima od 17 do 19 svaki će se dan održavati i promocije borilačkih sportova u kojim će se, ukoliko žele, moći okušati baš svi posjetitelji i to potpuno – besplatno.

Dječja zona namijenjena je najmlađima i biti će ‘aktivna’ svaki dan u periodu od 9 do 11 sati i od 16 do 19 sati. Za program i aktivnosti biti će zadužen Laboratorij zabave, zagrebački studio za igru, zabavu i smijeh čije će educirani i kvalificirani animatori organizirati raznolike kreativne radionice, a nedjeljom organizirati i vrlo zanimljive predstave.

Kako bi ovo ljeto bilo pravo ljeto, zona opuštanja koja se prostire na dva zrinjevačka travnjaka pobrinut će se da svaki vaš dan prođe u relaksacijskom okruženju na ležaljkama ispod suncobrana  uz osvježavajuća pića, pokoji slani ili slatki zalogaj.

„Želja nam je da ova manifestacija postane tradicionalna zagrebačka manifestacija poput Adventa  koja će se svake godine održavati na Zrinjevcu i na drugačiji način osigurati svim ljudima, kako našima tako i turistima pravu ljetnu opuštenu atmosferu. Ljeto na Zrinvecu će pokazati da ljeto u Zagrebu može biti drugačije i vrlo zanimljivo.“ – zaključila je Milena Ćulibrk, organizatorica kreativnog dijela manifestacije ‘Ljeto na Zrinjevcu’.