Početna Izbor Let 3 i dalje predvodi HR Top 40, Natali Dizdar najviši novi...

Let 3 i dalje predvodi HR Top 40, Natali Dizdar najviši novi ulaz

Singl Mama ŠČ! (Dallas Records) u izvedbi grupe Let 3 bilježi četvrti tjedan na broju jedan liste HR Top 40, čime je postao prvi hrvatski predstavnik na Eurosongu od Albine i njezine pjesme Tick-Tock (Universal Music Hrvatska) s najmanje četiri tjedna na vrhu.

Saša Lozar je sa singlom Lagano na vrijeme (Agapa) ostao na drugoj poziciji, kao i grupa Pravila igre na trećem mjestu s naslovom Luđak (Croatia Records/Gema Produkcija). Vatra se, s novim singlom Zajedno sami (Dallas Records), popela se na broj četiri, a Mia Dimšić je ostala na petom mjestu s baladom Stranac kojeg znam (Croatia Records).

HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj prema podacima servisa 1Played. Podaci se odnose na tjedan od 6. veljače do 12. ožujka 2023. godine, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.
 
S ovotjednim rezultatom, Let 3 je postao tek šesti sastav koji je boravio najmanje četiri tjedna zaredom na broju jedan liste od početka 2020. godine do danas.

Prije riječkog benda, četiri ili više uzastopnih tjedana na vrhu liste boravile su grupe Hladno Pivo (Ovo će proćiMenart, od 27. travnja do 18. svibnja 2020.), Silente (Poljubi me za krajLAA, od 16. studenoga do 7. prosinca 2021.), Pravila igre (Sretan Božić ljubaviGema Produkcija, od 14. prosinca 2021. do 4. siječnja 2022.), Rišpet (Lipo mi je tuHit Records, od 25. srpnja do 5. rujna 2022.) i Vatra (Javi se kad stignešDallas Records, od 3. listopada do 28. studenoga 2022.).

Ovoga tjedna lista bilježi šest novih ulaza. Ovo je ujedno drugi uzastopni tjedan i četiri ukupno u 2023. godini da lista ne bilježi povratak među 40 najemitiranijih. Pod terminom „povratak na listu“ označavamo pjesme koje su boravile među 40, pa ispale s liste i naknadno se vratile.

Najviši novi ulaz (broj 9) ostvarila je Natali Dizdar s pjesmom Ocean (Aquarius Records). Sa svojim novim singlom Natali Dizdar je ostvarila svoj najbolji novi ulaz u protekle tri godine, nadmašivši ulazak naslova Kad mislim na to (Aquarius Records) na desetom mjestu (izvještaj od 5. travnja).

Izdanje Ocean, objavljeno netom prije obilježavanja Dana žena, jest prva samostalna diskografska objava Natali Dizdar nakon prošlogodišnjeg Zadnji dan ljeta (Aquarius Records).

Hvala radio urednicima i svima koji slušaju moju muziku“, izjavila je Natali Dizdar, “jako sam sretna sto je u moru novih pjesama ‘Ocean’ vec pronašao svoje mjesto i nadam se da ćete i dalje uživati u njoj, na radijskim valovima, a uskoro i na koncertima!

Tony Cetinski je ušao na 15. mjesto liste najemitiranijih s novim singlom Vojnik pod zvijezdama (Hit Records). U pitanju je prva pjesma Tonyja Cetinskog nakon deset mjeseci koja je ušla na HR Top 40. Ranije ove godine, kao i tijekom sedam mjeseci 2022., Tony Cetinski boravio je u rezultatima mjerenja emitiranosti s baladom Čuvam ljubav (Hit Records), koja je četiri tjedna držala status najizdržljivijeg ulaza (od 6. do 27. veljače).

Svoj najbolji novi ulaz (broj 19) ostvarila je Miach s naslovom SMS (Aquarius Records). S ovotjednim rezultatom, Miach boravi već 25 kontinuiranih tjedana na listi, nakon što je provela 24 tjedana među najemitiranijima s duetom s Hiljsonom Mandelom NLO (Aquarius Records).

Jako sam sretna što se ‘SMS’ našao na 19. mjestu HR Top 40! Nisam nikako očekivala da će se unutar tjedan dana već plasirati na ljestvicu te sam stvarno zahvalna svim radio postajama kojima se pjesma svidjela i koji ju puštaju i naravno svima koji ju slušaju i podupiru moj rad“, izjavila je Miach, izrazivši zahvalnost radijskim urednicima.

Pjesma SMS tematski se naslanja na sličan trend najuspješnijih pjesama kod publike na platformama za glazbeni streaming. Kada se pogledaju rezultati mjerenja streamanja u svijetu na glazbenoj platformi Spotify, među pet najstreamanijih pjesama nalaze se tri pjesme sa sličnom tematikom u izvedbi Shakire (BZPR Music Sessions vol. 53 s argentinskim producentom Bizzarapom i TQG s kolumbijskom pjevačicom Karol G) i Miley Cyrus (Flowers, koja trenutno broji 726 milijuna streamova).

Rišpet s baladom Takni me nogon ispod lancuna (Hit Records) nalazi se na 25. mjestu rezultata mjerenja emitiranosti. S ovotjednim rezultatom, Rišpet je u nešto više od godinu dana ostvario četiri ulaza među najemitiranije.

Naslov Tko to tamo pjeva (Croatia Records) grupe Mejaši ušao je na broj 33 ovotjedne liste. U pitanju je prva pjesma tamburaškog sastava nakon gotovo godinu dana i singla Češka. Pjesma Češka boravila je pet tjedana na listi HR Top 40, a najviši plasman ostvarila je 23. svibnja (23. mjesto). Sa singlom Tko to tamo pjeva Mejaši najavljuju izlazak trećeg studijskog izdanja.

Posljednji ovotjedni novitet jest singl Žuti semafor (Dallas Records) u izvedbi sastava Neno Belan & Fiumens. Radi se o 17. natjecateljskom naslovu 70. izdanja Zagrebačkog festivala koji je ušao među najemitiranije.

Izdanje Žuti semafor, inspirirano zvukom 80-ih, prva je diskografska objava Nene Belana i njegovih Fiumensa nakon devet mjeseci. Za potrebe nastupanja na prošlogodišnjem Splitskom festivalu, Neno Belan i Fiumens objavili su singl Jube moja znaj (Dallas Records), čiji je najbolji plasman na listi drugo mjesto (22. kolovoza).

Na ovogodišnjem izdanju Zagrebačkog festivala, održanom u petak 17. ožujka, pjesma Žuti semafor osvojila je nagradu za najbolju pjesmu po izboru radijskih urednika.

U odnosu na prošlotjednu listu, najveći skok (s 23. na 13. poziciju) ostvario je ToMa sa singlom 193 (Dallas Records), dok je pjesma Zamisli (Aquarius Records) u izvedbi Massima (broj 31) trenutno najizdržljiviji ulaz (39 tjedana među najemitiranijima).

Prema podacima slušanosti po regijama, pjesma Mama ŠČ! u izvedbi benda Let 3 predvodi dvije regije – Dalmacija i Istra i Primorje. U regijama Grad Zagreb, Središnja Hrvatska i Zagorje najemitiraniji singl je Lagano na vrijeme u izvedbi Saše Lozara, dok radijske postaje u regiji Slavonija najviše emitiraju pjesmu 193 u izvedbi ToMe.

Pjesme s liste možete poslušati putem poveznica s portala top-lista.hr i pronaći u obliku playliste HRtop 40 na profilima Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple MusicDeezer i Spotify.