Tijekom Adventskih i novogodišnjih dana, od 28. studenog do 2. siječnja, održat ćemo manifestaciju nazvanu  “Ledena bajka Djeda Mraza”, koji će se odvijati na prostoru Zagrebačkog Velesajma (ulaz ISTOK II, karta lokacije je u prilogu).

karta_1

Riječ je projektu koji je prvenstveno namijenjen djeci – ali i odraslima, koji će se svojom cjelokupnom edukativnom, zabavnom i gastronomskom ponudom obogatiti Zagrebačku turističku ponudu u zimskim mjesecima.

Ledena bajka Djeda Mraza sastoji se od čarobnog dvorca Djeda Mraza, raznovrsnih ugostiteljskih objekata (eskimskih IGLUA i kućica u obliku vlakova), vanjske pozornice za održavanje priredbi i koncerata te otvorenog klizališta. Ulaz na manifestaciju je besplatan. U blizini je veliki parking, tako da je dolazak na ovaj zimski spektakl, bogatstvom i kompleksnošću ponude jedinstven u Hrvatskoj ali i regiji, maksimalno olakšan.

Velika i jedinstvena ponuda različitih jela i pića omogućit će svakom posjetiocu da pronađe nešto za sebe. Posebnost ugostiteljske ponude je i ice bar koji omogućuje jedinstveni doživljaj konzumacije pića u čašama od leda.

U čarobnom dvorcu Djeda Mraza održavati će se božićne Čarobne ture, namijenjene mališanima predškolske i školske dobi. Čarobna tura je naziv posjeta dvorcu Djeda Mraza koja se sastoji od tri dijela: čitanja božićnih priča, posjeta vilenjacima i druženja s Djedom Mrazom. Trajanje Čarobne ture je 45 minuta.

Najveći božićni hitovi omogućit će svakom posjetitelju poseban doživljaj klizanja.

Radno vrijeme „Ledene bajke“ je od deset ujutro do ponoći, osim petkom i subotom kad radimo do 02 ujutro, što daje priliku i odraslima za rasplesanu zabavu u našem programu „Božićna čagerica“.

Najzanimljiviji sadržaj projekta za najmlađe ipak su ‘Čarobne ture’. Na ulasku u dvorac djecu očekuje dio namijenjen pisanju pisma Djedu Mrazu, crtanju i bojanju. U daljnjem djelu programa  očekuje ih čitanje božićnih priča u trajanju od petnaest minuta. Dječje priče božićnog duha prenose profesionalni glumci. Djeca će zajedno s vilenjacima vidjeti kako se pripremaju njihovi pokloni. Posljednji dio čarobne ture se sastoji od posjeta Djedu Mrazu gdje će djeca dobiti poklone te će se moći fotografirati s njime.

Dvorac je koncipiran na način da integrira edukativne, kreativne i zabavne sadržaje. Vrijeme održavanja Čarobnih tura za razdoblje od 28. studenoga 2016. do 2. siječnja 2017. godine je radnim danom od 16 sati do 20 sati, a vikendom od 12 do 20 sati (ture se ne održavaju 25. prosinca i 1. siječnja). Svaka Čarobna tura počinje na puni sat (16 / 17 / 18 / 19, odnosno 12 / 13 / 14 / 15 / 16 / 17 / 18 / 19 sati).

Na vanjskoj pozornici održat će se raznovrstan program: svakog dana od 28. studenog  do 10. prosinca od 18 do 20 sati, na vanjskoj pozornici održavat će se Festival dječjeg božićnog stvaralaštva, program tijekom kojeg dječje glazbene skupine i zborovi te plesne i dramske skupine pokazuju svoja prigodna ostvarenja.

Nakon 20 sati naši “eksimski” DJ-evi će se pobrinuti za odličnu atmosferu uz najveće božićne i strane hitove, Svaki petak je rezerviran za tematski party, subotom nastupi grupe Gelato Sisters  te nedjeljom nastupi gitarističkog dua Parmać & Šojat Acoustic .