Početna Novosti Kultura promjene SC-a najavljuje novu epizodu filmskog programa Kratke slike

Kultura promjene SC-a najavljuje novu epizodu filmskog programa Kratke slike

“Kratke slike – Runda kratkog” nastavlja se ovog četvrtka, 26. ožujka, u MM Centru prikazujući presjek jedne generacije filmaša koji su napravili prve korake u danas nezaustavljivoj tehnološkoj revoluciji i primjenili ih u produkciji eksperimentalnog filma i videa.

Kultura promjene - Kratke slike

Posjetitelje MM centra ovom prilikom očekuju filmovi In/Dividu (Nicole Hewitt), Navigations (Dan Oki), Convergence (Vladislav Knežević), Multiplication (Milan Bukovac), Welcome To The Peak Of Intelligence (Igor Kuduz) te Hand Of The Master (Simon Bogojević Narath).  Filmove je odabrao Vedran Šuvar, predsjednik Kinokluba Zagreb. Početak je u 19.30 sati, a ulaz je besplatan.

Početkom 90-ih u Hrvatskoj dolazi do značajnih društvenih promjena. Uz lokalnu promjenu država i državnih sistema te globalni tehnološki napredak, javlja se nova generacija video umjetnika, autora eksperimentalnih filmova. Tematski djeluju u odmaku prema aktualnim društvenim zbivanjima, a kriterij srodnosti im je uporaba novih tehnologija u produkciji.

“Runda kratkog” dio je projekta promocije kratkometražnog filma “Kratke slike” u kojem od prošle godine Kultura promjene SC-a surađuje s Kinoklubom Zagreb. Riječ je o projektu koji kroz četiri cjeline donosi najzanimljivije i najsuvremenije iz područja domaćeg kratkog filma, domaćeg i inozemnog eksperimentalnog filma i videa postavljajući pitanja vezana uz antropologiju filmskih festivala, kao i “secirajući” mlade video umjetnike.