Zanimljivo gastro-događanje The Gypsy Table održat će se prvi put u Zagrebu, 9. prosinca 2016. godine od 19 do 23 sata na zasad još tajnoj lokaciji. Ako volite fantastičnu hranu začinjenu prstohvatom iznenađenja ili jednostavno želite izaći na večeru u neki neobičan ambijent, onda ovo “lutajuće” gastro-iskustvo nikako ne smijete propustiti.

gypsy-table_visual-2

Svaki Gypsy Table održava se na pomno odabranoj i neočekivanoj lokaciji. Možda će vas tako jednom dočekati večera uz svijeće u klaustru srednjovjekovnog samostana, a drugi put dugi stol na vrhu planine. Uz uvijek posebnu lokaciju, svaki “stol” presvučen je novom temom, a na tanjurima se isto jelo nikada ne pojavljuje dvaput, dok originalni jelovnik svaki put iznova kreira tim vrhunskih kuhara uz pomoć poznatih gostiju chefova. Na ovom stolu iznenađenja nikada ne nedostaje – lokacija i jelovnik ostaju tajni do samoga kraja.

gypsy-table_3

Na prvom zagrebačkom izdanju, pod okriljem teme Što je staro, sada je opet novo, goste očekuju okusi novog i drugačijeg proizašli iz suradnje vrhunskih domaćih i stranih chefova Tonija ErcegaRicharda GruiceDamira ŠarićaPriske ThuringLucije Tomašić. Pri osmišljavanju jelovnika posebna pažnja posvetit će se autohtonim hrvatskim proizvodima i Slow Food prezidiju Pelješkom vareniku, a dio lokalnih namirnica domaćih OPG-ova nabavit će se na Malom placu, poznatoj “mobilnoj” tržnici prirodne i organske hrane.

gypsy-table_5

Dosad su održana dva Gypsy Table izdanja, oba u Dubrovniku – prvi u jednoj od lađa u Lazaretima, produžetku dubrovačkih zidina koja se u srednjovjekovno doba koristila kao karantena za pomorce, dok se drugi održao u dubrovačkom Akvariju.

gypsy-table_9

The Gypsy Table humanitarnog je karaktera i dio prihoda donira u lokalne dobrotvorne ustanove. Prva dva izdanja pomogla su skloništu za pse lutalice na Žarkovici te dječjem domu Maslina u Dubrovniku. Ovoga puta, pažnja će biti posvećena djeci u Zagrebu kojoj je potrebna pomoć, a svaki gost, povodom božićnih blagdana, može prigodno donijeti i poklon za djecu, kao i donirati dodatan iznos prilikom kupnje ulaznice.

gypsy-table_7

***

Ulaznice možete kupiti na www.gypsytable.eventbrite.com po cijeni od 75 eura po osobi (ili 140 eura za dvije osobe).

Više informacija o ovom posebnom događanju pronađite na www.gypsytable.com ili FB stranici.