u ruševinama u Heinzelovoj (Foto: Šime Šokota / CROPIX)Bagerom koji je u subotu ujutro srušio i oštetio kuće u Heinzelovoj 52 upravljao je 23-godišnji mladić koji nema dozvolu za upravljanje radnim strojevima, a po nalogu jednog od članova uprave tvrtke u čijem je vlasništvu zemljišna čestica na kućnom broju 50 u istoj ulici, doznaje se danas u Policijskoj upravi zagrebačkoj (PUZ).

Nakon obavljenih obavijesnih razgovora tijekom vikenda policija je utvrdila kako je taj mladić sin vlasnika tvrtke, u kojoj nije u radnom odnosu, a koju je za rušenje angažirala tvrtka Boston Global Properties čije je zemljište pored uništenih kuća.

Protiv vozača bagera i osobe koja mu je dala nalog da krene u rušenje podnijet će se kaznene prijave zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, no sada se još treba prikupiti sva potrebna dokumentacija kako bi se vidjelo je li poštivana procedura te angažirati građevinsku inspekciju, zaštitu na radu i druge službe, rekla je glasnogovornica zagrebačke policije Jelena Bikić.

Incident se dogodio u subotu oko 6 sati kada je mladić bez upozorenja i najave bagerom srušio jednu kuću u Heinzelovoj na Peščenici, a zatim počeo rušiti druge dvije kuće u susjedstvu. Nakon toga je pobjegao s mjesta događaja. U to vrijeme u dvije su se kuće nalazili ukućani, pri čemu je 59-godišnjakinja lakše ozlijeđena i liječnička joj je pomoć pružena u Klinici za traumatologiju, dok je treća kuća bila prazna. (H)

FOTO: Bez upozorenja bagerom rušene kuće po Heinzelovoj

2 Komentari

  1. Zašto : Uz objavljene fotografije stoji : Zabunom rušio ???,,bilo,je upozorenja od mještana da u objektima spavaju ljudi,,ali bagerista je svjedno nastavio sa svojom zločinačkom radnjom.

  2. Klin se klinom izbija.Treba tom gadu rušitelju srušiti njegovu kuću istim bagerom ali dok spava,kako je i on ućinio sa stanarima,,prokleti gad.