Susret i razgovor s građanima održat će se u prostoru Mjesnog odbora Zapruđe (Meštrovićev trg 1), u srijedu 8. veljače 2017. od 18:00 do 20:00 sati. Od građana očekujemo pitanja i prijedloge vezane uz poboljšanje prometa i kretanja u njihovom kvartu te ukazivanje na smetnje i probleme. Dođite, pitajte, predlažite, raspravljajte – vaše mišljenje je važno!

Manjak parkirališnih mjesta, pješački pothodnici koji su devastirani i nisu funkcionalni, nedostatna pješačka i biciklistička infrastruktura, prometno zagušenje u blizini Parka Bundek, oštećene prometnice, rubni dijelovi gradske četvrti koji nisu dobro povezani javnim prijevozom…

Ovakvim će se pitanjima otvoriti četvrti susret s građanima “Kretanje mojim kvartom”, koji ODRAZ-Održivi razvoj zajednice organizira s Gradom Zagrebom, Udrugom “Sindikat biciklista” i u suradnji s Gradskom četvrti Novi Zagreb-istok. Odgovori se očekuju od predstavnika gradske uprave i samouprave te drugih nadležnih organizacija.

Europska iskustva svjedoče kako široko uključivanje građana u traženje najpovoljnijih rješenja može biti put do logičnih i prihvatljivih odgovora. Na tom se putu gradi kultura dijaloga i suradnje, razvija povjerenje između građana i predstavnika gradskih vlasti te uspostavlja stalna praksa konzultiranja o pitanjima od obostranog interesa.

Tijekom 2016. održana su tri susreta s građanima na području GČ Črnomerec, GČ Peščenica-Žitnjak te GČ Donji grad. Nakon Novog Zagreba-istok, slijedi susret s građanima GČ Trešnjevka-jug.

Susret se organizira u okviru projekta “Dijalog o mobilnosti u Zagrebu”, koji ima za cilj povećati sudjelovanje građana u savjetovanju o mobilnosti u gradu. Provodi se na razini gradskih četvrti i mjesnih odbora, a ciljnu skupinu sudionika čine građani, stanovnici kvarta. Projekt financira Europska unija i sufinancira Ured za udruge Vlade RH.