Jazz u Močvari s velikim zadovoljstvom najavljuje koncert legendarne kraut-rock grupe Embryo! Ovaj sjajan bend se po treći put vraća u Močvaru – prvi put su nastupili 2006. godine, a prije dvije godine su bili jedan od rijetkih stranih bendova koji su nastupili u Zagrebu usred pandemije koronavirusa.

EMBRYO (Njemačka)Web: embryo.jimdosite.comBandcamp

Grupu Embryo ne treba posebno predstavljati. Osnovana je sada već daleke 1969. u Munchenu od strane multiinstrumentalista Christiana Burcharda. On je spojio različite glazbene stilove, prije svega jazz i etno pritom njegujući eksperimentalni pristup glazbi, kombinirajući jazz, rock, soul i blues sa psihodeličnim zvukom, no s vremenom sve jači postaju utjecaji tradicijske glazbe iz najrazličitijih dijelova svijeta.

Embryo je vrlo brzo postao jako važan čimbenik na njemačkoj i svjetskoj glazbenoj sceni, a ono što je obilježilo ovu grupu je neprestana fluktuacija članova. Više od 400 glazbenika je tijekom svih ovih godina sudjelovalo u radu Embrya, a jedino je Burchard bio konstanta sve do 2016. kada je on doživio moždani udar, a liderstvo benda je preuzela njegova kćer Marja. Christian Burchard je umro 2018. godine, ali Embryo živi i dalje kroz Marju i sve ostale glazbenike koji sudjeluju u ovom nesvakidašnjem glazbenom putovanju.

Osim neprekidne promjene članstva Embyro je bio poznat i po velikom broju diskografskih izdanja. I Marja je nastavila tim tragom, a posljednji album grupe, “Auf Auf iz 2021. pokazuje da je grupa itekako živa i agilna i bez Christiana. Ovo izdanje je producirao poznati hip-hop producent Madlib koji je Embryo više puta isticao kao omiljeni rock bend, a u 6 skladbi “Auf Auf” nas je još jednom proveo kroz čudesan svijet jazza, tradicijskih utjecaja, prog-rocka i psihodeličnih elemenata. Embryo je i dalje u punoj snazi i kao takav dolazi ponovo u Močvaru.

“Very elaborate and rich in technique this album is very intense, with high level passages that remind us of the golden years of the genre. A listening recommended to all lovers of Krautrock and Jazz Prog sounds, those who know Embryo will be pleasantly impressed by this record.” Progrockjournal.com