Rovinjski hotel Lone, sinoć je bio središte ljepote i to upravo zahvaljujući izboru za Kraljicu Hrvatske, koji se održao uz veliku podršku turističke zajednice Rovinja i grada Rovinja – krune Mediterana, kojega krasi i titula turističkog prvaka Hrvatske 2019. Čak 12 prekrasnih kandidatkinja iz raznih dijelova Lijepe Naše, predstavilo se u svom najboljem izdanju, pred mnogobrojnom publikom i stručnim žirijem.

Kraljica Hrvatske je prelijepa Maja Lončarević, dok su titule prve i druge princeze odnijele Jana Tomljanović i Antonela Šoljić. Martina Dovođa, proglašena je Kraljicom fotogeničnosti, Ana Grubišić je djevojka koja je kući ponijela titulu Kraljice osobnosti, dok je najelegantnija bila Petra Meglaj i time zaslužila lentu kao Kraljica elegancije. Stručni žiri i glasači su odlučili da je Kraljica medija, crnokosa Sarah Seifert.

Prekrasna Jelena Lešić i njezin kolega Mario Sedmak, bili su zaduženi za vođenje svečanosti, a sve prisutne je zabavljao Goran Karan, koji je svojim brojnim hitovima uljepšao samu manifestaciju. Osim njega, svoj nastup je imala i mlada perspektivna glazbenica u usponu, Antea Hrelja. Pored pjevačkih točaka, nastupila je i odlična plesna skupina Megablast.

Publici su se djevojke predstavile u nekoliko izdanja. Raskošne vjenčanice salona Biba iz Pule i Rijeke, savršeno su im pristajale, a domaći brend Rivage Line, pobrinuo se da djevojke zablistaju u kupaćim kostimima, a moderne naočale kuće Sherry Hill, krasile su lica kandidatkinja. Neodoljive haljine svjetske modne kuće Sherri Hill, također su dodatno uljepšale sve kandidatkinje, također i haljine brendova Alise Pris i Primavera.  Za udobnost hodanja, pobrinula se svima poznata, modna kuća Hogl. Svečane frizure finalistica, napravio je vrijedan tim iz frizerskog salona Gea, dok je make up Tamare Flego krasio lica finalistica. Brend Kannan i njegov vlasnik i direktor Zvonko Popović, pobrinuo se za prekrasne nagrade za svaku finalisticu, dok su se poklone u obliku divnog nakita za prve tri djevojke, pobrinule zlatarna Dodić i Chaarm Silver. Pobjednice će imati i tu čast da se uljepšavaju i uživaju u Fenix kozmetici.

Svi oni koji nisu bili prisutni uživo, imali su mogućnost gledati prijenos uživo na HRT2 te na taj način biti dio ove prekrasne manifestacije. Rovinj se i ove godine pokazao kao pravi domaćin koji je zaista zaslužio titulu šampiona hrvatskog turizma. Kraljica Hrvatske najstariji je izbor ljepote u Hrvatskoj, a o njegovoj prepoznatljivosti govori i činjenica da je najstarija i najnagrađivanija domaća vinarija Iločki podrumi, inspirirana ovom manifestacijom, etiketirala svoje vino i pjenušac nazivom „Kraljica Hrvatske“, a o kvaliteti ovog vina najbolje govori činjenica da se posluživalo za vrijeme kraljevskog vjenčanja.

Ovom prigodom organizatori izbora Kraljica Hrvatske su ekskluzivno najavili kako su po prvi put u povijesti Republike Hrvatske, upravo oni postali vlasnici svjetskog izbora Queen of the World – Kraljica Svijeta, što je iznimna čast za Republiku Hrvatsku.

Foto: Josip Čekada