Međunarodni klub žena Zagreb, www.iwcz.hr , organizira 23. po redu Božićni sajam, koji će se održati u nedjelju 4. prosinca, od 11.00 do 16.00 sati, na Zagrebačkom velesajmu, u Paviljonu 7. Svečanost otvaranja počet će u 11.00 sati. Sva prikupljena sredstva bit će donirana Dječjem vrtiću “Vladimir Nazor”  i Glazbenoj školi  “Bruno Bjelinski”, obje u Daruvaru i Udruzi SO DO – El Sistema Hrvatska,  programu društvenog razvoja djece i omladine u Hrvatskoj.

Dječjem vrtiću Vladimir Nazor, koji ima 240 djece, potrebna je oprema za igralište, a Glazbenoj školi Bruno Bjelinski potrebno je proširenje pozornice u kino dvoarni u Daruvaru, kako bi se mogao smjestiti novi, veći klavir, koji su dobili putem donacije.  Udruga „Sustav Orkestra Djece i Omladine“ – SO-DO El Sistema Hrvatska, dio je međunarodno priznatog glazbenog programa, čiji je cilj potaknuti intelektualni, društveni i emocionalni razvoj djece i mladih kroz glazbu putem orkestralnog muziciranja.

Božićni sajam nije samo humanitrani, zaštitni znak Međunarodnog luba žena Zagreb, već  je postao i popularni pred-Božićni događaj u Zagrebu, iznimno posjećen od strane lokalnog stanovništva i međunarodne zajednice. Prema dosadašnjem iskustvu, u samo nekoliko sati više od 7 tisuća posjetitelja uživali su u ponudi i atmosferi Sajma.

Posjetitelji mogu “putovati” oko štandova više od 45 zemalja, kao što su: Kina, Indija, Koreja, Japan, Turska, Grčka, Venezuela, Španjolska, Čile, SAD, Velika Britanija i još mnoge druge. Štandovi zemalja ponudit će svježe i zapakirane delicije, vina, rukotvorine i igračke. Osim u „okusima svijeta“, posjetitelji će moći uživati ​​u zvucima i pjesmama međunarodne glazbe, te spektakularnim nastupima raznih plesnih skupina u originalnim kostimima, poput Čilea, Južne Koreje i mnogih drugih.

Svi su dobrodošli, a ulaz je slobodan.

Predsjednica Međunarodnog kluba žena Zagreb gđa Hafiza Richany izjavila je: “Preselila sam se u Zagreb prije dvije godine nakon što sam živjela u različitim zemljama, od Hondurasa u Srednjoj Americi do Indonezije u Aziji. Tijekom mog prvog posjeta Božićnom sajmu, nevjerojatni mirisi i okusi posjetili su me na sva prekrasna mjesta koje posjetila. Bilo je predstavljeno više od 45 zemalja te sam imala priliku upoznati njihove veleposlanike i razgovarati o proizvodima koje su prodavali i izlagali. Atmosfera je bila ugodna i bio je to vrlo lijep početak Božićnih blagdana. Zahvaljujući aktivnim i entuzijastčnim članicama Kluba, ovaj događaj se organizira svake godine, uvijek u dobrotvorne svrhe.”

Međunarodni klub žena (IWCZ) je nevladina, neprofitna udruga za žene svih nacionalnosti koje borave u Hrvatskoj. Klub ima više od 200 članica iz 50 različitih zemalja. Jedan od ključnih ciljeva Kluba jest prikupljanje sredstava za grupe i ustanove u Hrvatskoj koje djeluju za dobrobit žena i djece.

Novačana donacija može se uplatiti na slijedeći račun: PBZ Banka: Za MEĐUNARODNI KLUB ŽENA ZAGREB, naznaka: Za Božićni sajam; IBAN HR65 2340 0091 5106 8239 4. SWIFT CODE: PBZGHR2X