U nedjelju, 1. veljače, GDK Gavella ugostit će Ludens teatar, prvo profesionalno kazalište u Koprivnici, osnovano 2006. godine. Predstavu pod nazivom “U tom mailu piše“, u režiji Darija Harjačeka pred zagrebačkom publikom izvest će Petra Dugandžić, Iskra Jirsak, Petar Ćiritović, Jelena Hadži-Manev i Sven Šestak.

Predstava je nastala prema predlošku komedije You’ve Got Hate Mail suvremenih američkih pisaca Billyja Van Zandta i Jane Milmore. Interes zagrebačke publike mogao bi biti iznimno velik, a očekuje se da će doprijeti do populacije svih dobnih skupina s obzirom da se poigrava fenomenom internetske komunikacije, ali i svakodnevnim intrigama u ljubavnim odnosima koje današnjeg čovjeka svakodnevno okružuju.

Za režiju i scenografiju predstave pobrinuo se Dario Harjaček, kostimografkinja je Marita Ćopo, a oblikovatelj svjetla Zdravko Stolnik. Početak predstave je u 19.30h.

“Jedan mail krivo upućen na adresu supruge, a zapravo namijenjen besramnom cyber-seks dopisivanju s ljubavnicom, zavrtjet će beskrajan niz intriga koje se u stvarnosti predstave uopće neće dogoditi. Na sceni vidimo pet usamljenih ljudi koji simultano, svaki u svojem prostoru, a opet tako intimno zbliženi pogledom prema svom računalu ili pak mobitelu, pokušavaju razmotati zapetljani čvor vlastite cyber-stvarnosti” – web stranica GDK Gavella

Ludens teatar

Ludens teatar osnovan je 2006. kao prvo profesionalno kazalište u Koprivnici, a djeluje u prostoru Doma mladih. Već pri osnivanju Ludens teatra gradske su vlasti iskazale velik interes i podršku za projekt i Grad Koprivnica odmah je postao glavni pokrovitelj. Djelovanje kazališta upisuje Koprivnicu u mapu kazališnih gradova Hrvatske.