Green City ProjectDodatnih 50 lipa na povratnu ambalažu u svim Konzumovim prodavaonicama i vrećice od recikliranog materijala način su kako je najveći sakupljač ambalaže u Hrvatskoj počeo obilježavati Dan planeta Zemlje. No to je tek početak akcije “50 dana biorazgradivosti”, jer Green City Project u okviru kojega se odvija, ima velike ambicije u regiji.

Osim Konzuma koji spomenutih 50 lipa za komad povratne ambalaže daruje u za ekologiju Green City Project podržali su također Karlovačka pivovara, Jadransko osiguranje i C.I.O.S. grupa. Projekt će se sastojati i od više događanja kojima će se predstaviti ekološki odgovorne kompanije i tehnologije, sakupljati sredstva za pomoć eko udrugama te donirati sredstva u fond za bioraznolikost.

Stare novine kao ulaznica

Povodom Dana planete Zemlje za dva dana na Kvaternikovom trgu okupit će se deset najeminentnijih hrvatskih grafitera koji će oslikavati platna na temu ekologije, a svi posjetitelji moći će glasati za najbolje grafitersko ostvarenje. Stare novine ili plastična boca koja se odlaže u kontejner bit će ulaznica.

uživanje u suncu i zelenilu (foto:Mišo Lišanin/Cropix)U 11 sati Green Carpetom prošetat će manekenke Aleksandra Grdić, Maja Cvjetković i Lorena Kovač u kreacijama Jelene Lasić koje su izrađene od nove Konzumove eko vrećice. Na Green carpetu Kvaternikovog trga pojavit će se i velik broj osoba iz javnog života koje će na taj način dati podršku ovom projektu. Očekuju se Damir Hoyka,Tatjana Jurić, Lana Banely, Mario Mlinarić, Mario Petreković, Lana Klingor, Boris Mirković. Sve koji navrate zabavit će DJ eM Bee.

Tvrtka C.I.O.S. predstavit će svoju inicijativu zbrinjavanja auto otpada te mogućnost besplatnog odvoza. Volonteri Zelene akcije predstavit će svoje ciljeve. Dobro će činiti i oni koji se odluče za kupnju Heineken piva, svaki puta donirati 2 kune u fond za bioraznolikost, a kao što znamo 2010. je UN-a proglasio godinom bioraznolikosti.

1 Komentar

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here