Konoba Miseria Nobile (u prijevodu – Plemenita sirotinja) svojim je konceptom napravila zaokret u gastro ponudi Grada Zagreba. Hrvatsko podneblje oduvijek je izazivalo oduševljenje gastrološkom i enološkom raznolikosti ponude koje nude različite regije Hrvatske, stoga je vlasnica konobe Iris Filipan odlučila građanima Grada Zagreba, ali i mnogobrojnim turistima ponuditi ‘putovanje kroz Hrvatsku’ na ovaj originalan način. Hrvatska, podijeljena u 5 geografskih regija, nudi mnoštvo autohtonih tradicionalnih delicija.

Miseria Nobile6

Poseban naglasak vlasnica je stavila na sam izbor namirnica koje nude svojim gostima. Cjelokupna ponuda konobe uključuje isključivo proizvode proizvedene na hrvatskim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima; pa se tako u ponudi konobe nalaze ‘europski najbolji čvarci’ obrta Frelimo iz Samobora, najbolji bijeli pinot na svijetu vinara Đurinskog , vrhunski likeri dobiveni isključivo iz prirodnih sastojaka ‘Good Spirit’ – malene manifakture iz Međimurja, autentična vina iz kuće Monterosso i mnogi drugi.
Ponuda objedinjuje i predstavlja podjednako sve regije u Hrvatskoj i ističe raznolikost naše tradicije i kulture stola. Svi proizvodi su, bez iznimke, vrhunski, pomno birani i tradicionalni – hrvatski.

Miseria Nobile8
Vrhunska ekstra djevičanska maslinova ulja, vina, pancete i pršuti, baranjski kulen i kobasice, ličke salame od divljači, vrhunski sireve od ovčjeg, kravljeg ili kozjeg mlijeka, uz dodatke aromatičnog bilja, tartufa i maslina, namazi od čvaraka, samo su neki od vrhunskih delicija koje možete probati u konobi Miseria Nobile.

Miseria Nobile9

PONUDA PLATA PO REGIJAMA
U ponudi se nalaze plate Vila Velebita, Istarska Beleca, Forca Dalmatina, Slavonska Snaša, Servus Zagreb i 7 Sireva Hrvatske

  1. PLATA SERVUS ZAGREB – kontinentalna Hrvatska (svježi sir i vrhnje, prezvuršt, češnjofke, samoborski čvarci, kuhana šunka, suhi kravlji sir, špek i salate.
  2. PLATA VILA VELEBITA – Lika i Gorski kotar (medvjeđa goranska salama, salama od jelena, kobasica od vepra, lički sir škripavac, kravlja skuta, kozji i kravlji suhi sir i salate.
  3. PLATA ISTARSKA BELECA – Istra i Kvarner (istarski pršut, kobasica od boškarina, kozji, ovčji i kravlji sirevi s ružmarinom, tartufima i lavandom, kobasica od tovara, creska ovčja kobasica, zelena tartufata i salate.
  4. PLATA FORCA DALMATINA – Dalmacija i otoci (drniški pršut, panceta, paški ovčji sir, ovčji sir iz mišine, alkarska kobasica, goveđa kobasica, inćuni i srdele u maslinovom ulju, paprike punjene skutom i salate.
  5. PLATA SLAVONSKA SNAŠA – Slavonija i Posavina (baranjski kulen, kulenova seka, sušena peka, buđola, čvarci, kravlji polutvrdi sir, ajvar, paprike punjene skutom i salate.
  6. PLATA 7 SIREVA HRVATSKE – kravlja skuta, lički škripavac, suhi kravlji sir sa začinskim biljem, kozji sir s tartufima, kozji sir s ružmarinom i lavandom, ovčji Paški sir, ovčji sir iz mišine.

Konoba nudi i opciju naručivanja plata za slavlja, domjenke i promocije hrvatskih brendova kao dodanu vrijednost samom brendu – ‘plata to go’

U prekrasnom ambijentu konobe moguće je ugostiti pojedince i grupe od 8-24 osobe, a ukupan kapacitet lokala je 60 osoba – za koje se u sklopu posjete priprema događanja, degustacije, promocije i glazbene večeri. Konoba ima i podrumski prostor pogodan za okupljanja do 20 ljudi. Terasa na Bogovićevoj ulici uređena je u etno stilu i prima 48 osoba.

Miseria Nobile2

‘U turbulentna vremena hrvatskih malenih proizvođača, vjerujem kako svi možemo pomoći na način na koji možemo. Moja obitelj i ja veliki smo ljubitelji delicija koje nude sve naše regije Hrvatske i ponosna sam što sugrađanima i stranim gostima možemo ponuditi gastrološko i enološko putovanje čitavom zemljom u samom centru grada Zagreba.’
Iris Filipan, vlasnica konobe Miseria Nobile

Malena obiteljska poljoprivredna gospodarstva pozvana su da se samoinicijativno jave konobi na mail kontakt: [email protected]