Početna Izbor Koncertni triptih Stefana Milenkovicha i Zagrebačkih solista

Koncertni triptih Stefana Milenkovicha i Zagrebačkih solista

Violinist Stefan Milenkovich i Zagrebački solisti, istinski glazbeni alkemičari, ponovno zajednički nastupaju  u koncertnom triptihu Izazovi života, mini-turneji od tri koncerta koji se održavaju u Zagrebu, Varaždinu i Opatiji od 25. do 28. listopada s dobrotvornim ciljem potpore ranjivim skupinama mladih.

Hrvatsko-američko društvo organizator je koncertnog triptiha kojim svečano obilježava četvrt stoljeća djelovanja, a suorganizacijom kulturnog programa, koji ima i socijalno osjetljiv cilj, upravlja Hrvatska glazbena mladež, Art Hill i Meritum komunikacije.

Vrhunske glazbene izvedbe koncertnog triptiha kroz sve glazbene noći krasit će i zvuk violine iz umjetničke radionice Giovannija Battista Guadagninija iz 1783. godine. Ona će dodatno oplemeniti jedinstven i virtuozan Milenkovichev stil koji uživa plodnu karijeru solista, recitalista i komornoga glazbenika.

Stefanova glazbena filozofija, kao i njegov životni stil, odražavaju istinsku definiciju eklektičnosti.  Istraživanjem općeljudskog i glazbenog nasljeđa svojim iskustvom Milenkovich se nastoji izravno povezati s publikom i ponuditi joj poticajne,  energične i uzbudljive izvedbe.  Stefan je duboko privržen humanitarnim akcijama. 2002. godine primio je nagradu za humanitarne aktivnosti Lifting up the World With Oneness Heart. Sudjelovao je u brojnim gala koncertima pod pokroviteljstvom UNESCO-a u Parizu, uz umjetnike poput Placida Dominga, Lorina Maazela, Alexis Weissenberg i Yehudi Menuhina.

Zagrebački solisti, naš vrhunski gudački ansambl i besprijekorni ambasadori hrvatske glazbene umjetnosti, kroz šest su desetljeća održali preko 3500 koncerata oduševljavajući publiku na svim kontinentima i nastupajući u najvećim svjetskim centrima i najprestižnijim koncertnim dvoranama kao što su Musikverein u Beču, Concertgebouw u Amsterdamu, Royal Festival Hall u London, Berlin Philharmonic Hall.

Mala simfonija br. 10 u h-molu, Koncert za violinu u e-molu Felixa Mendelssohna, Carmen fantazija, Pabla de Sarasatea te Paganinijeva La Campanella samo su dio izvedbi koje će ovi vrhunski umjetnici podariti publici i zadovoljiti zahtjevne glazbene kritičare.

Cilj je ovog koncertnog triptiha Izazovi života oplemeniti i podržati razvoj mladih osoba bez odgovarajuće roditeljske skrbi  provedbom  Outward Bound programa, iskustvenog i aktivnog učenja u prirodi. Znanje integrirano iskustvom utječe na proces samopouzdanja, izgradnju osobne odgovornosti, suosjećanja, zajedništva, motivacije i ustrajnosti. Program će se realizirati na području Like i Velebita u Outward Bound Centru Veliki Žitnik pokraj Gospića.

Koncert u Zagrebu održat će se u srijedu, 25. listopada u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, nastup u Varaždinu održat će se u HNK u  petak, 27. listopada, dok će se treći koncert u Opatiji održati u subotu, 28. listopada u Kulturnom centru Gervais. Karte za koncerte  mogu se kupiti i putem mrežnih stranica:

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here