Prema najavama koje stižu svakodnevno, koncertna sezona 2015. u Tvornici kulture krenula je u velikom stilu. Kao testament tomu, najavimo da će DJ-i Phat Phillie i Cesar nastupiti kao predgrupa DJ Shadowu i Cut Chemistu na zagrebačkoj stanici velike “Renegades Of Rhythm” turneje. Datum je 9. veljače.

Filip Ivelja a.k.a. DJPhat Phillie
Filip Ivelja a.k.a. DJPhat Phillie

DJ Cesar, čija je obitelj inače porijeklom iz Velike Gorice, će za ovu prigodu iz Hannovera u Zagreb dovesti najfiniju selekciju vinila iz zbirke koju je godinama skupljao. Phat Phillie je pak jedan od naših najistaknutijih hip hop aktivista, DJ te radijski urednik koji glazbenu scenu zabavlja već više od 20 godina. Organizatori najavljuju – Phillie i Cesar odvrtit će “vinyl-only” set kao i Shadow i Chemist.

Atraktivna koncertna imena

Dva gospodara gramofona donose u zagrebačku Tvornicu kulture turneju pod nazivom “Renegades Of Rhythm” posvećenu radu i nasljeđu velikog Afrike Bambaate, možda i najvažnijoj osobi u povijesti hip hopa. Na šest gramofona Shadow i Cut Chemist vrte isključivo vinile izvučene iz impresivne Bambaatine kolekcije od 40.000 ploča trajno pohranjenih u arhivi Sveučilišta Cornell.

Ova dva iznimna DJ-a proveli su puno vremena kopajući po ogromnom broju ploča koje je Bambaataa puštao na svojim setovima da bi na kraju došli do selekcije koja se, uz njihove vanredne vještine, vraća u samo srce hip hopa, bazu, točku iz koje je sve počelo.

Nastup u Tvornici kulture prvo je gostovanje ovih kultnih glazbenika u Hrvatskoj.

Ulaznice u pretprodaji iznose 90 kn, a na dan koncerta 110 kn.

Službena prodajna mjesta:
Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
Entrio prodajna mjesta i www.entrio.hr
Eventim prodajna mjesta i www.eventim.hr

DJ Cesar
DJ Cesar