Autor:
Zaklada Ana Rukavina

Zagrebačka filharmonija i Zaklada Ana Rukavina organiziraju humanitarni koncert u sjećanje na prerano preminule velikane Anu Rukavinu i maestra Vjekoslava Šuteja. Koncert će se održati pod visokim pokroviteljstvom i uz nazočnost Predsjednika Republike Hrvatske, prof.dr.sc.  Ive Josipovića i pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

Suradnja između Zagrebačke filharmonije i Zaklade Ana Rukavina potekla je od maestra Šuteja koji je još za vrijeme liječenja u SAD-u najavio podršku radu Zaklade svojim nastupima. Na žalost, cijenjeni dirigent više nije s nama, ali njegovo i Anino ime ponovno će nas okupiti na velikom humanitarnom koncertu za pomoć proširenju Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja koštane srži i matičnih stanica.

“Ovaj je koncert dar svim ljudima koji su na bilo koji način svojim doprinosom potpomogli rad Zaklade te time pokazali svoju velikodušnost i dobrotu. Vjerujem da će nam se javnost i ovaj put pridružiti kako bismo skupa pomogli svima onima koji se bore s leukemijom i pružili im nadu u život”, rekla je gospođa Marija Rukavina, Upraviteljica Zaklade.

Pismom “Želim život” Ana je ganula hrvatsku javnost koja je pokazala da se udruženim snagama može boriti za pomoć svima onima kojima je to potrebno. Nakon njezine smrti borba za pomoć svim oboljelima od leukemije nastavlja se u okviru rada Zaklade čiji je cilj proširenje registra dobrovoljnih darivatelja koštane srži i matičnih stanica.

Giuseppe Verdi REQUIEM, za sole, zbor i orkestar

KD Vatroslava Lisinskog, 31.3.2010. u 20 sati

Ivan Repušić: dirigent

Adela Golac Rilović, sopran
Martina Gojčeta Silić, mezzosopran
Zoran Todorovich, tenor
Giorgio Surjan, bas
Zagrebačka filharmonija
Akademski zbor Ivan Goran Kovačić
Zbor Opere HNK Zagreb
Zbor Muzičke akademije u Zagrebu

www.lisinski.hr

www.zaklada-ana-rukavina.hr

[youtube W-ylnrlaO9o]