“Koncert za život” razveselit će 27. ožujka 2012. prijatelje Zaklade Ana Rukavina Rock Classic programom Zagrebačke filharmonije

Koncertom Zaklada i Nova TV promoviraju novi smjer rada, ulaganje u razvoj medicine u području hematologije te poziva građane na širenje i jačanje građanske solidarnosti i filantropije u Hrvatskoj.

Zagrebačka filharmonija za Zakladu Ana Rukavina, povodom Aninog rođendana te u sjećanje na maestra Vjekoslava Šuteja, poziva građane u utorak, 27. ožujka 2012. na treći KONCERT ZA ŽIVOT s početkom u 20.00 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Poznate rock izvedbe u klasičnoj obradi orkestra kojim će upravljati maestro Alan Bjelinski, uz legendarni vokal gosta koncerta Željka Bebeka, prijatelje Zaklade Ana Rukavina zasigurno neće ostaviti ravnodušnim.

Rock program Koncerta za život svojim se popularnim repertoarom približava i mlađim generacijama koje su ključne u prenošenju i ustrajanju na životnim vrijednostima koje je Ana za svojeg života zagovarala: građanska solidarnost, pozitivan stav prema životu, vjera u život i pozitivna energija. “Jačanjem kulture građanske solidarnosti osvještavamo građane, pogotovo mlađu populaciju, da u sebi nose “lijek” i da ga poklone onima kojima je najpotrebniji.”, dodala je gospođa Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade.

Predsjednik Uprave Nove TV Dražen Mavrić istaknuo je da je suradnja na Koncertu za život nova prilika za ostvarenje plemenitih ciljeva Zaklade. “Posljednjim koncertom ‘Želim život’ putem kojega smo zajednički pomogli prikupiti više od 1,5 milijuna kuna pokazali smo kako su vrijednosti poput solidarnosti itekako žive u našem društvu. Upravo je jedna od uloga medija da građane informiramo i educiramo o ovako važnim problemima te vjerujemo da ćemo ih i predstojećim koncertom podsjetiti na potrebe u našem zdravstvenom sustavu, kao što to činimo redovito u našem programu.” – izjavio je Dražen Mavrić

Ulaganje u razvoj medicine u području hematologije   

Ovaj koncert povod je za upoznavanje građana s novim, razdobljem djelovanja Zaklade Ana Rukavina. Riječ je o ulaganju Zaklade u razvoj medicine u području hematologije i stipendiranje mladih hrvatskih hematologa. Stručno vijeće koje će činiti pet članova, istaknutih stručnjaka iz područja hematologije, odabirat će stipendiste putem javnog natječaja. Stipendije su namijenjene stručnom i znanstvenom usavršavanju u inozemstvu, a trajat će tri, šest ili dvanaest mjeseci ovisno o predloženom programu i zadatku. Cilj stipendiranja  mladih hrvatskih stručnjaka je prenošenje novih saznanja i metoda u području leukemije i limfoma  njihovim povratkom u Hrvatsku.

Dolaskom na “Koncert za život”, građani će dati svoj doprinos u prikupljanju sredstava za stipendiranje i na taj način osobno pomoći razvoju medicine u Hrvatskoj u području hematologije što u konačnici vodi do spašavanja života.”, istaknuo je Mirando Mrsić, medicinski direktor Zaklade.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here