U srijedu, 11. svibnja 2022. s početkom u 20 sati održat će se koncert sakralne glazbe “Leopoldovo” u Župi Leopolda Bogdana Mandića – Ljubljanica Voltino, Dragutina Golika 42. Koncert će se održati u sklopu 45. susreta zagrebačkih glazbenih amatera – Zagreb 2022.

Prvi Komin Snježanin, Ansambl Marco Polo, Akademski zbor Cappella Odak i MPZ Podgorac- Gračani predstavit će se trešnjevačkoj publici sakralnim programom uoči spomendana Leopolda B. Mandića. Na programu su hrvatski tradicijski napjevi te skladbe G.P. da Palestrine, T. L. de Victorije, J. Skjavetića, E. Elgara, J. Ostojić, D. Fija, R. Matza i drugih.

Ulaz na koncert je besplatan!

Susreti zagrebačkih glazbenih amatera manifestacija je koja okuplja vokalne i instrumentalne amaterske ansamble s područja Grada Zagreba. Susreti se sastoje od niza koncerata tijekom godine, podijeljenih prema dvije kategorije: vokalna i instrumentalna, koje se opet dijele prema daljnjim kategorijama vrsta ansambala.

Smisao Susreta sadržan je u potrebi ansambala koje okuplja Glazbeni podij (više od 100 ansambala, 3000 članova) da prijavljenim programima, a nadasve svojim nastupima, održavaju kontinuitet nastupanja i druženja po zagrebačkim gradskim četvrtima. Prilikom koncertnih izvedbi na Susretima ansamble prati i vrednuje Stručna komisija. Susreti glazbenih amatera svake su godine posvećeni važnijim obljetnicama istaknutih hrvatskih skladatelja.