Shortparis je bend mistika i intelektualaca iz Sankt-Peterburga posvećenih zrcaljenu svih slojeva ruskog ludila. Poput Laibacha, ali umjesto fašizma kao da glume odjeke Weimarske Republike usred nacističke okupacije. Vojna, radnička, orijentalna i LGBTIQ ikonografija, avangardna poezija i kazalište, post-punk ritam i mantre u službi toga da publika osjeti… nešto; uključi se i izrazi.

PETAK 27.01.2023. • VRATA 20:00 • POČETAK 21:00
SHORTPARIS (Sankt-Peterburg)

Early bird (do 5.1.2023. ili do isteka zaliha): 105 kn
Pretprodaja: 17€ (128,08 kn)
Na dan koncerta: 20€ (150,69 kn)
Ulaznice: core-event.co

Bend misli da Kendrick Lamar nije objavio zanimljiv album od kad je shvatio da je “glas generacije”. Oni sami se trude biti najzanimljiviji bend na svijetu već godinama, što mogu potvrditi svi koji su 28.9.2019. bili u Močvari, ili pogledali bilo koji njihov spot. S ratom u Ukrajini, koji su popratili antiratnom elegijom Яблонный Сад, možda i jesu najvažniji. Prestanite ignorirati koliko se sve raspada, dođite na emotivni front u Močvaru!

“You know, I constantly dream of coming across bands like Shortparis yet so rarely do. Ambitious, bombastic, incredibly pretentious, erotic, thrilling, impossible to pin down, vaguely deviant, fun to dance to and full of revolutionary potential. Sure, if you listen hard enough you can hear them laughing but you would be a fool to make the mistake of presuming that they’re joking.”
John Doran, The Quietus