S veseljem vas obavještavamo da je veliki hit prema djelu E. Kishona “Kod kuće je najgore” ponovno na daskama Knapa!

Avanture Indiane Jonesa, Supermena ili Robina Hooda blijede pred avanturama iz svakodnevnog života “malog” čovjeka kakve nam prikazuje Kishon. Potraga za izgubljenom dudom, kupnja stroja za pranje rublja ili odlazak na godišnji odmor u Kishonovoj interpretaciji predstavljaju prvorazredan avanturistički čin nas običnih smrtnika. Te humoreske o našim “svakodnevnim pustolovinama” savršeno precizno dijagnosticiraju naše mane i slabosti i, naravno, pršte od vedrog, samoiscjeljujućeg Kishonovskog smijeha.

Djela Ephraima Kishona prevođenija su od Biblije.

Njegove knjige prisutne su u Hrvatskoj od 70-ih godina prošlog stoljeća i od tada se ne prestaju prepričavati po gradskim kafićima.

Kishonov pronicljiv, samoironičan pogled na svijet i na naše skrivene i javne navike toliko se stopio s hrvatskim mentalitetom da ga s pravom možemo smatrati i domaćim piscem.

Predstavu je režirao provjereni knapov „hitmaker“ Boris Kovačević, a glume Dunja Fajdić i Marko Hergešić.

Dunja Fajdić  rođena je u Karlovcu, odrasla u Ozlju i Malom Lošinju. Studij glume i lutkarstva završila je na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, a komparativnu književnost i fonetiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Tijekom studija, dodatno se usavršavala na glumačkim i lutkarskim radionicama.

Marko Hergešić rođen je 1988. u Sisku. Zbog glume prestao je trenirati košarku, a počeo pisati pjesme i kratke priče. Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu završava 2014. godine. Za ulogu u predstavi “Kamenje” u kazalištu Mala scena nominiran je za Nagradu hrvatskog glumišta u kategoriji “Izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina – drama”.

Boris Kovačević (1960.) hrvatski je kazališni redatelj. Režirao je tridesetak kazališnih djela te velik broj radio drama, tv reklama i manifestacija. Od značajnijih režija ističu se: “Münchhausen” i “Ja, tata!” u Teatru Exit, “Mi djeca s kolodvora Zoo” i “Dr. Dolittle” u Zekaemu, “Kako ubiti suprugu ili supruga bez suvišnih zašto” u Kazalištu KNAP, “Maturanti” u Dječjem kazalištu Dubrava, “Izumitelj” u Satiričkom kazalištu Kerempuh, “Muškarci su s Marsa, žene su s Venere” na Sceni Vidra. Od 2009. voditelj je kazališta KNAP.

Predstava je u siječnju na rasporedu u subotu, 25.1. u 20h te 8. i 21. veljače u 20h

Cijena ulaznice: 40/50 kn

Rezervacije na: 01 2303 122, [email protected]