Od veljače 2023. godine u Centru za kulturu Trešnjevka započinje program pod nazivom “Književni karusel”. Radi se o programu kulturne suradnje s Hrvatskim društvom pisaca s ciljem popularizacije suvremenih hrvatskih književnika. Naglasak je na povezivanju pisaca i čitatelja u grupe koje samostalno osmišljavaju diskusije o pročitanim djelima. Voditeljica i moderatorica programa je Iva Mirčić. Ulaz na sve književne susrete je besplatan.

Na prvom susretu, koji će se održati u četvrtak, 23. veljače 2023. u 18:30 sati u Centru za kulturu Trešnjevka, gostuje književnica Korana Serdarević. Na ovom književnom susretu razgovarat ćemo o zbirci priča “Gušterov rep” i problematizirati odnose žena i muškaraca u svojim životnim ulogama, koji su našli svoje mjesto u deset sadržanih priča.

“Književni karusel” je u lokalnoj zajednici više od čitateljskog kluba jer je inovativnost postignuta promišljanima o djelima iz pozicije bliske svakodnevici i raspravama o važnim pitanjima koja su u fokusu književnih djela. Interakcija pisac-čitatelj na svakom susretu zamišljena je tako da je čitatelj ujedno i inicijator rasprave na određenu temu koju je izdvojio iz literature.