Početna Događanja Književna večer “Ženska priča”: Kate Mitchell i Rosie Kugli

  Književna večer “Ženska priča”: Kate Mitchell i Rosie Kugli

  Spisateljica i stand-up komičarka Marijana Perinić, Centar za kreativno pisanje i Zagreb 360°vidikovac Zagreb Eye u lipnju  nastavljaju s novim pričama zanimljivih žena u programu ŽENSKA PRIČA.

  Na prekrasnoj lokaciji, Zagreb 360° (Ilica 1a, 16.kat nebodera), u dvosatnom programu, voditeljica, stand up komičarka i spisateljica Marijana Perinić zatvorit će 28.lipnja 2016.  u 20.00 h treću sezonu s dvije nove gošće: Kate Mitchell i Rosie Kugli

  Na samom kraju još jedne uspješne sezone Žensku priču zatvaramo s „kraljicama ljubića“, Kate Mitchell i Rosie Kugli.

  Kate Mitchell (Kata Jeličić Mijić), rođena u malom mjestu dalmatinske zagore, Zelovu. Školovanje je nastavila u Splitu, a pisana riječ obilježila je cijelo njezino djetinjstvo.  Jedina joj je želja bila – postati spisateljica. Spisateljsku karijeru počinje s ljubavnim romanima, a prvi joj  objavljuje izdavačka kuća Dušević&Kršovnik 1999. godine u Rijeci. Od tada je objavila više od 200 ljubavnih romana, veći dio u 24 sata, pod pseudonimom Katarina Mitch. Istovremeno objvaljuje i životne priče u domaćim mjesečnicima. Vođena izazovom i životnim snom počinje s pisanjem knjiga, a od 2009. godine u izdavačkoj kući Dušević&Kršovnik izlazi serija od šest knjiga, pod pseudonimom Kate Mitchell. Drugu seriju od šest knjiga objavljuje u izdavačkoj kući Profil. Pokreće i seriju “dalmatinskih ljubića” u kojima ljepotu dalmatinskih gradova upisuje u priču, s posebnim naglaskom na tradiciju koju ugrađuje u moderna vremena. Njen spisateljski san polako, ali sigurno se ostvaruje, a 2010. godine  Slobodna Dalmacija proglašava je “Hrvatskom kraljicom ljubića”. 

  Druga gošća Ženske priče, Rosie Kugli, rođena je u Zagrebu gdje je diplomirala na Pravnom fakultetu. Iako je po struci pravnica, oduvijek je gajila interes prema književnosti zbog čega je postala književnica. Njezina svestranost nagnala ju je da se bavi raznovrsnim temama te pokreće ciklus knjiga o životu hrvatskih sportaša, njihovim uspjesima i pobjedama čime je željla poručiti da ništa nije nemoguće i da treba vjerovati u sebe i svoje snove. Također, piše ljubavne i antiljubavne romane i objavljuje članke u tjednoj kolumni na portalu Ženska posla te piše za “EKO REVIJU” u izdanju FZOEU. Antiljubić “Moderna bajka” svoju je promociju doživio u Muzeju prekinutih veza. Njezin rad u časopisima obilježila je i kolumna u tjedniku “LISA”, koju je vodila nekoliko godina dok u časopisu “Grazija” i dalje objavljuje članke na temu muško – ženskih odnosa, ali se dotaknula i teme anoreksije i bulimije. S pričom “Kad ti život donese limune, ti zatraži tekilu i sol…” je pobijedila u nagradnom natječaju, koja je kasnije objavljena u knjizi “Recepti za sreću”. Osvojila je književnu nagradu “STJEPKO TEŽAK” za najbolju kratku ljubavnu priču “Moje drago srce”. Autorica je više knjiga, a čime je zavedena i kako je to utjecalo na njen život i zdravlje ispričat će u još jednoj zanimljivoj Ženskoj priči.

  Uživajte s posljednjoj ovosezonskoj Ženskoj priči s „kraljicama ljubića“, Kate Mitchell i Rosie Kugli, uz sjajnu voditeljicu Marijanu Perinić . Zatvorimo zajedno još jednu uspješnu sezonu Ženske  priče i kupite njihove knjige po izuzetno povoljnim cijenama.

  Obavezna je rezervacija stola na [email protected] ili mobitel: 099/758-9934

  Odgovori

  Please enter your comment!
  Please enter your name here