U Ženskoj priči ništa se ne mijenja ni u promjenjivom svibnju. Još jednom u Žensku priču dolaze dvije sjajne žene čija imena obećavaju još jedno nezaboravno veče.

Dr. Lejla Kažinić Kreho magistrirala je kliničku nutriciju na prestižnom Kings Collegeu na odsjeku Department of Biomedical and Health Sciences, pod vodstvom Thomasa A.B. Sandersa, vodećeg svjetskog stručnjaka za genetski modificiranu hranu. Svoj istraživački projekt Weight Diets Loss Programs, Implications and Complications on Health, vodila je u suradnji s Anthonijem R. Leedsom, jednim od pionira klasifikacije hrane prema glikemijskom indeksu. Članica je Britanskog nutricionističkog društva i autorica hrvatskih bestselera: Prehrana 21. stoljeća, Prehrana 21. stoljeća za žene, Prehrana 21. stoljeća za muškarce, Moja mediteranska dijeta, Zdrava i fit te Dijeta 21. stoljeća. Već vise od petnaest godina bavi se kliničkom nutricijom u Velikoj Britaniji i Hrvatskoj. U Hrvatskoj vodi nutricijsko dijetetsko savjetovalište Nutrimen. Nastupima i javnim predavanjima nastoji pridonjeti razvijanju svijesti o utjecaju hrane na zdravlje. Knjige dr. Kažinić Kreho prepoznate su i van Hrvatske kao nov način razmišljanja o hrani i njezinom djelovanju na ljudsko tijelo.

Druga gošća Ženske priče, Nada Rocco, velika je glumica i velika zaljubljenica u prirodu i zdravu prehranu. Od najranijeg djetinjstva počela se baviti glumom u zagrebačkom Pionirskom kazalištu. Svoje prve radio-dramske emisije snima kao član ansambla Dječje drame pri RTZ. Još i danas djeca slušaju nosače zvuka na kojima igra Trnoružicu, Pepeljugu, princezu iz bajke Mačak u čizmama.

Diplomirala je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu a  već na prvoj godini postaje stipendist zagrebačkog HNK, igrajući mnoge predstave. Paralelno, surađuje sa gotovo svim kazalištima u Zagrebu, Dubrovačkim ljetnim igrama, Splitskim ljetom te šibenskim Festivalom djeteta u muzičkim i dramskim predstavama. Uz glumu bavi se i pjevanjem u muzičkom sastavu “Rocco Davora” izdavši pri tom dvije singlice za diskografsku kuću “Suzy” iz Zagreba. Za istu kuću snima i dječje pjesme. Pjeva u mnogim glazbenim televizijskim emisijama i festivalima, a kompozicija Rocco Davora “Noći ljubavi” dugo je bila hit “Zelenog megaherca”. Posljednji glazbeni CD “Zagrli me nježno”, izdan 1994. godine, niz je ljubavnih balada koje izvodi zajedno s kolegom iz teatra Brankom Blaćom.

Od 1975. godine stalni je član zagrebačkog Gradskog kazališta Komedija u brojnim dramskim i glazbenim predstavama, a igra i u gotovo svim zagrebačkim kazalištima.

Znatiželja i želja za eksperimentiranjem dovele su je do zdrave prehrane, od otkrivanja makrobiotike i veganske ishrane do prakticiranja sirove prehrane i knjige Moje sirove strasti koju je objavila 2014. u izdanju Naklade Oceanmore.

“U Mojim sirovim strastima riječ je o jednoj vrsti zavođenja. Ali kakvog?” kaže Nada Rocco u predgovoru ove sjajne knjige. Čime je zavedena i kako je to utjecalo na njen život i zdravlje ispričat će u još jednoj zanimljivoj Ženskoj priči.

Uživajte s nama u nastavku Ženske priče s dvije iznimne žene, dr. Lejlom Kažinić Kreho i Nadom Rocco, uz sjajnu voditeljicu Marijanu Perinić . Uživajmo zajedno u još jednoj Ženskoj priči i kupite njihove knjige po izuzetno povoljnim cijenama.

Obavezna je rezervacija stola na [email protected] ili mobitel: 099/758-9934.