Dom sportova, Zagreb, 16.05.2012. postat će hram najboljih i najboljega što trenutno može ponuditi ova vrsta glazbenog stvaralaštva!

Možemo, bez lažne skromnosti, reći da se dalmatinska klapska pisma svojom neupitnom kvalitetom kako glazbenog izričaja tako i stihova vinula u neslućene visine popularnosti, kako kod publike, tako i glazbenih stručnjaka. Od 2009. godine, kada se u Zagrebu održao zadnji veliki klapski spektakl, publika strpljivo čeka i eto dočekala je novi spektakl u trenutku kada se klape „in“ više nego ikada.

Nakon što su poput bure prošli kroz sve velike dvorane u Hrvatskoj, ali i u inozemstvu i ostavili neizbrisiv trag od Rijeke i Pule do Zagreba, Varaždina, Splita, Zadra, Dubrovnika i još mnogih hrvatskih, ali i inozemnih gradova i mjesta, ovo društvo odabranih, Tomislav Bralić & Intrade, klape Maslina, Sv.Juraj-HRM, Cambi i Kampanel, te gosti Vinko Coce, Lidija Bačić i Ivana Radovniković,  vraća se ponovo u Zagreb kako bi okrunili neobjašnjivi uspjeh koji ih prati ovih godina.

Voditelj ovog spektakularnog koncerta, doajen je spikerske scene, legendarni Oliver Mlakar koji će ovom glazbenom slavlju dati poseban pečat.

Provjerana  ekipa koja radi godinama ove klapske spektakle pobrinuti će se za maštovitu scenografiju (Neven Stojaković), vrhunske akustičke uvjete firma „Cobraton“ Brace Radovića  a naše će nas klape pismom odvesti na mjesta gdje nema tjeskobe svakodnevnice, na mjesta gdje vlada sklad i ljubav, mir i razumijevanje.

Cambi je proslavio respektabilnih 25 godina zajedničkog pjevanja i opjevao nam Dalmaciju od zipke do križa kako to samo oni znaju. Snimili su i spot neupitne umjetničke vrijednosti.

Tomislav Bralić & Intrade dočekali su ovacijama publike svoju ‘Zoru bilu’, klapa Maslina je već ušla u antologiju svojom pjesmom ‘Da te mogu pismom zvati’, a i ostalim uspješnicama, Sv. Juraj –HRM je sinonim za dobru kako izvornu tako i komponiranu dalmatinsku pjesmu, a Kampanel u sve to unaša i dašak nečeg novog, a jednako kvalitetnog.

Klapska revolucija započela krajem devedesetih godina kada je klapa Cambi (K. Kambelovac) svojim obradama Gibonnijevih pjesama pod vodstvom maestra Rajimira Kraljevića napravila presudan potez i  vratila klape na radio postaje i pri tom približila klapsku pismu mladim generacijama, koje su ih zdušno prihvatile i u njima prepoznale koliko je velika i bogata dalmatinska glazbena baština. Novi polet i višestruko veći broj obožavatelja, donio je veličanstveni koncert klapa na Poljudu 2006. god., dalmatinski Woodstock , nakon čega više ništa nije bilo isto! Tomislav Bralić i klapa „Intrade“ sa „Croatio, iz duše te ljubim“, klapa „Maslina“ sa „Da te mogu pismom zvati“, klapa „Cambi“ sa „Mirakul“, klapa „Crikvenica“ sa „Vila moja“ i ostale klape pružile su nam povjesni koncert. Od tada klape nastavljaju seriju velikih koncerata i objavljuju niz sve boljih pjesama koje dominiraju domaćom glazbenom scenom. Klape su osvojile i sve susjedne zemlje, a spremne su za proboj i na svjetsko tržište.

Ulaznice su u prodaji od ponedjeljka, 16.04.’12.

Dođite, poslušajte i pogledajte, sigurni smo da ćete i vi biti dio toga fenomena koji se zove ‘dobra klapska pisma’.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here