Centar za kulturu i informacije Maksimir poziva na upis u novi ciklus kiparskih radionica za odrasle. Tema novog ciklusa je Mala plastika ( skulpture do 25 cm visine ), a motiv ljudska figura – torzo. Tehnika je modeliranje u glini i kasnije izrada sadrenog ili keramičkog modela. Ciklus traje 4 termina po 90 minuta. Nikakvo predznanje nije potrebno, a sav materijal je osiguran.

Kiparstvo je umjetnost oblikovanja volumena, a kiparsko djelo promatramo drugačije od bilo kojeg drugog umjetničkog djela. Da bismo kiparsko djelo sagledali u cjelini, moramo ga vidjeti sa svih strana, pa ga tako možemo osjetiti, odmjeriti, pa i “pročitati” dodirom ruke, tj. taktilno.

U ovoj radionici polaznici će kroz praktične zadatke upoznati različite kiparske tehnike modeliranja, te naučiti kako promatrati kiparski rad.  Početak novog ciklusa je 18. siječnja 2016.

Radionica se održava svakog ponedjeljka od 19.30 do 21.00 sat. Mjesečna cijena je 200,00 kn  te 150,00 kn  za umirovljenike i studente.

Voditelj programa je akademski kipar Velibor Mačukatin.  Za sve informacije, upite i upise možete kontaktirati  broj: 098/9223-969.