Trio svjetski priznatih majstora gitare “Kings of Strings” koji čine: Tommy Emmanuel, Vlatko Stefanovski i Stochelo Rosenberg, održat će super koncert u dvorani V. Lisinskog, 20.ožujka 2012.g. Početak koncerta je u 20 sati.

Trio vrhunskih gitarista na koncertu će predstaviti nekoliko različitih muzičkih stilova sviranja akustične gitare. Tommyia Emmanuela svijet prepoznaje kao jednog od najvećih gitarista današnjice o čemu svjedoče i priznanja magazina “Rolling Stone” i “Guitar Player”, nominacije za nagradu „Grammy“ ili pohvale kolega sa kojima je surađivao poput Erica Claptona, Joa Satrianija, Stewia Wondera ili Steva Vaia koji je pije par godina izjavio da je Emmanuel “najbolji gitarista na svijetu”.

Australski gitarista ipak dosta je skromniji povodom svog učešća u projektu “Kings of Strings” – Ovo je velika čast i bio sam uzbuđen kad mi je predloženo da budem dio ovakvog sastava. O Stochelu sam znao sve već dugi niz godina i želio sam da sviramo zajedno, a kad sam otkrio Vlatkovo sviranje bio sam oduševljen! Naučio sam mnogo toga od Vlatka u posljednje vrijeme.

Stefanovski je praktično sinonim za gitaru na Balkanu, ali Vlatko je ime kojim su poštovaoci uvijek blisko oslovljavali legendarnog gitaristu iz Makedonije. Od osnivanja kultne grupe “Leb i sol”, preko velikih jugoslovenskih i svjetskih turneja, Vlatko je konstantno oblikovao svoje sviranje i komponiranje kroz razne stilove, od snažnih rock rifova do nestvarno brzih džez pasaža i ritmički neparnih pjesama sa juga Evrope.

Romsku muziku, kroz njene swingerske, jazz “manouche” formate, na jedan sasvim drugačiji način, već tri desetljeća proslavlja i virtuozni Stochelo Rosenberg. Zašto mnogi danas tvrde da je prevazišao i svog uzora, legendarnog Djanga Reinhardta, možda donekle objašnjava i činjenica da je gitaru počeo da svira sa „tek“ deset godina da bi već u 12. osvojio svoju prvu veliku nagradu u rodnoj Nizozemskoj.

Promotor i producent zagrebačkog koncerta je Tomislav Kašljević i tvrtka Haarlem 2 d.o.o. iz Zagreba.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here