U utorak 14. travnja, od 14 do 18 sati, u Kliničkoj bolnici Dubrava u Zagrebu održat će se besplatni preventivni specijalistički pregledi glave i vrata za sve građane, bez potrebe prethodnog naručivanja i uputnica HZZO-a.

Stoga iz KB Dubrava upućuju poziv svima koji se bore sa smetnjama u usnoj šupljini, ždrijelu ili sinusima, promjenama na glavi ili vratu, otežanim ili bolnim gutanjem, izraslinama, ranicama ili pigmentacijom na koži glave i vrata da se odazovu ovoj javno-zdravstvenoj akciji.

Organizatori akcije su Klinika za maksilofacijalnu kirurgiju Medicinskoga i Stomatološkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i KB Dubrava, a cilj je poticanje odlaska na pregled specijalisti koji se bavi dijagnostikom i liječenjem raka glave i vrata te podizanje svijesti javnosti o malignim tumorima glave i vrata, ranim simptomima, čimbenicima rizika, dijagnostici i liječenju.

Inače, radi se o globalnoj akciji koja se u svijetu održava već 18 godina zaredom, a prošle godine, samo u bolnici u Dubravi, pregledano je više od 550 osoba.