K2B_14Srce instrumentalnog rock benda koji je 90-ih formiran u američkoj državi West Virginia opet snažno kuca – Karma to Burn su 15. kolovoza objavili novi studijski album ‘Arch Stanton’ pa se otisnuli na sedam tjedana dugu europsku turneju koja uključuje i Zagreb. Karma to Burn će 25. rujna  uz potporu fuzz stoner/psychodelic rock’n’ roll benda Carson zabučiti u Vintage Industrial Baru.

Karmu to Burn je sredinom 90.-ih u gradu Hicksville u državi West Virginia osnovao trojac William (gitara), Dickie (bas) i Nicholas (bubanj). Inzistirajući na instrumentalima, bend je prvih nekoliko godina intenzivno radio na viralnoj promociji, objavljujući albume za izmišljene labelove s pjesmama čiji je naslov označavao broj. No, 1996. godine bendu je, uz uvjet da pronađu pjevača, pošlo za rukom potpisati ugovor s etiketom Roadrunner Records. Prazno mjesto pjevača najprije je popunio John Garcia, član Kyussa, Slo Burn i Unidae, ali njega ubrzo smjenjuje Jay Jarosz i prvi istoimeni album Karme to Burn je 1997. godine ugledao svjetlo  dana. Iako je album pokupio izvrsne kritike, njegova je prodaja siromašna pa se nezadovoljan bend vratio sviranju žestokih stoner rock instrumentala zbog čega su izgubili ugovor s Roadrunnerom.

Od 1999. do 2001. godine K2B snimaju još dva albuma – ‘Wild Wonderful Purgatory’ i  ‘Almost Heathen’ – nakon čega odlaze u hibernaciju dugu sedam godina.

Napokon ponovno na hrpi i pod paskom producenta Scotta Reedera, bivšeg basista benda Kyuss, snima se novi studijski album ‘Appalachian Incantation’ i sprema se europska i američka turneja. Po povratku s turneje bend je objavio album ‘V’ koji je sniman u studiju ‘606’ čiji je vlasnik Dave Grhol.

Friško objavljeni ‘Arch Stanton’ kojeg će K2B predstaviti 25. rujna u VIB-u oslanja se na njihova prva dva albuma i nosi sedam instrumentala te nikad do sada snimljeni klasik ’23’.

Kao predgrupa ovim titanima nastupit će Carson, fuzz stoner/psychodelic rock’n’ rolleri iz Švicarske nastupit će kao predgrupa.

Pazite na karmu i čuvajte zalihe do 25.09. jer energija i duh su vraćeni na ultimativni level i KARMA TO BURN nikad nisu bili jači.

Cijene ulaznica su 40 i 50 kuna. Karte se u pretprodaji mogu kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) te u Vintage Industrial Baru (Savska 160).