Nakon prvih dana plača i protesta, većina vrtićkih ‘prvašića’ lijepo se privikne na vrtić. No, ima djece koja uporno odbijaju vrtić, a njihovi roditelji svaku večer liježu s pitanjem jesu li loši roditelji i imaju li pravo dijete izvrgavati tolikom stresu Radi li se o sasvim malom djetetu i odlasku u jaslice, nema tu previše filozofije. S jedne strane je točno da bi bilo bolje da dijete krene u vrtić oko treće godine života kad osjeća potrebu za vršnjacima, a s druge strane generacije su odrasle bez posljedica zbog boravka u vrtiću. Starija djeca znaju izraziti što osjećaju, pa će i roditelji lakše odgonetnuti zašto dijete i nakon dužeg vremena nerado odlazi u vrtić.

Vrtić bez suza

Ako želite saznati kako djetetu olakšati prilagodbu, ako želite saznati kako izbjeći ispade bijesa, kako zaustaviti grizenje ili regresiju kod djece, pridružite nam se na predavanju Vrtić bez suza. Uz certificiranu edukatoricu međunarodno priznatog programa The Happiest Baby, Ivu Brčić, polaznici će saznati kako ublažiti strah od odvajanja i strah od stranaca kod djece. Naučit će tehnike renomiranog pedijatra i stručnjaka za dječji razvoj dr. Harvey Karpa koje će im olakšati adaptaciju, koje će olakšati boravak djeteta u vrtiću i nakon adaptacije, te koje će moći nastaviti primjenjivati u rješavanju prepreka u odgoju. Pridružite nam se na dvosatnoj radionici Vrtić bez suza i naučite:
  • kako pripremiti dijete na vrtić
  • kako pomoći djetetu da prebrodi strah od odvajanja i stranaca
  • kako riješiti problem grizenja
  • kako se riješiti dude
  • kako izbjeći regresiju kod djece i kako reagirati kada se pojavi
  • kako pridobiti dječju suradnju
Predavanje će se održati u utorak 4.9. na adresi Ilica 155 u Zagrebu. Cijena predavanja: 189 kn po osobi 289 kn roditeljski par Broj mjesta je ograničen stoga je potrebno svoj dolazak najaviti na: Email: [email protected]

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here