Početna Kazalište Kako to mislite niste još pogledali “Kako misliš mene nema”?!

Kako to mislite niste još pogledali “Kako misliš mene nema”?!

Predstava “Kako misliš mene nema!?” na repertoar je Teatra EXIT još od travnja 2007. godine (punih osam godina “navršila” je 20. travnja). Do današnjeg dana nisam sreo osobu kojoj se predstava nije svidjela, a na prste jedne ruke mogu izdvojiti prijatelje ili poznanike koji ju još nisu pogledali.

Osim toga, ovo je jedna od onih predstava koju bez problema možete pogledati više puta i to iz nekoliko razloga. Prvo, radnja je predinamična i dovoljno bogata da bi baš sve zapamtili pa ako ju i pogledate u razmaku od nekoliko mjeseci, neće vam biti teško “ufurati” se kao da gledate nešto novo. Drugo, predstava je iznimno zabavna, a smijeha i pozitivnih vibracija nikad dosta. Treće, ovo je komad koji je omogućio glavnim protagonistima Amaru Bukviću i Filipu Juričiću da svoju nadarenost iskažu na nekoliko razina i to je vrlo interesantno promatrati s obzirom da ih, izuzmemo li njihove angažmane u matičnim kazalištima, većina ljudi uglavnom još promatra kroz prizmu sapunica. I četvrto – ovo je jednostavno dobra predstava koja vam momentalno vraća ljubav prema kazalištu i posebno Teataru EXIT koji je domaću kazališnu scenu već neizmjerno obogatio (Kauboji, CABAres CABArei, SHAKEspeare na EXit, Munchhausen, Balon, Kontrabas…).

Kako misliš mene nema
Foto: www.teatarexit.hr

“Kroz dva sata ‘nabrijane’ farsične i iskrene, kalamburične i dramatične, istodobno smiješne i gorko-tužne igre, glumci putuju kroz niz svojih unutrašnjih i zamišljenih identiteta i pretvaraju ih alkemijom svoje igre u niz osoba, situacija, realnih i fantastičnih događaja koje prepoznajemo kao naše vlastite, kao stvarnost koja nas okružuje i koju u svom apsurdu, konfliktu i dramatičnosti živimo. Igrom visoke energetike, virtuoznosti i sposobnosti glumačke transformacije predstava ispituje osobne i društvene maske i kontramaske, lažne i istinske vrijednosti i granice životne i scenske realnosti i fikcije”, Ivica Boban – autorica i redateljica projekta (izvor: www.teatarexit.hr). 

Kako je i sama autorica istaknula, predstava donosi dva sata totalne nabrijanosti, ali i veliku dozu realnosti i svakodnevice. Maske padaju, a Amar i Filip – iako u prvom redu nasmijavaju – publiku šalju kući zamišljenu.

“Kako misliš mene nema” u Teatru EXit igra u ovaj četvrtak, 30. travnja u 20 sati. Kompletan program za svibanj u EXit-u bit će objavljen uskoro zato pratite njihovu službenu web stranicu na www.teatarexit.hr.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here