Četvrti tjedan 10. Festivala dječje knjige u Centru za kulturu Trešnjevka donosi druženja dvaju književnica s djecom.

Dnevnici Pauline P. vrlo su popularne knjige među mlađim generacijama, a nerijetko se u knjižnicama nađu i na „listama čekanja“. Stoga je CeKaTe odlučio svojim najmlađim posjeitteljima približiti priču o Paulini P. kroz razgovor s autoricom djela.

Na susretu u utorak, 16.5.2017. u 11.00 sati u Domu kulture Prečko (Prečko 2a)

gostuje spisateljica Sanja Polak koja će govoriti o nastanku Dnevnika. Pritom ćemo otkriti i kako se “postaje” pisac: kako se osmišljava tema i razvija priča, kako objaviti svoju knjigu i mnoge druge tajne.

U četvrtak, 18.5.2017 u 11.00 sati u dvorani CeKaTe-a (Park Stara Trešnjevka 1) gostuje Hana Lukas Midžić. Ovo druženje namijenjeno je školskoj djeci koja žele ući u svijet zmajeva Mrežira i spoznati da divljina ne mora biti opasna i prijeteća, već puna igre i istraživanja! Inspiriran romanima za djecu Nataše Govedić “Mrežir – zemlja mačaka i zmajeva” (2012) i “Zmajir i boja koje nema” (2015), susret se bavi svakodnevnim i čudnovatim mrežirskim zvukovima te izradom novog šumskog intrumenta Zvukohuka.  Zajednička skulpturalno-zvučna instalacija pomoći će u pokušaju buđenja uspavane Zmajke i pronalaska drevnog Zmajira.

Ulaz na sva događanja je besplatan, a raspored cijelog Festivala pronađite ovdje