Nezavisno zagrebačko kazalište za djecu i odrasle Hit teatar pripremilo je novu predstavu u blagdanskom ruhu namijenjenu najmlađima, ‘Božićnu potragu’, koja je premijerno izvedena u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad. Zbog golemog interesa, istoga je dana održana i repriza, a obje su izvedbe bile popunjene do posljednjeg mjesta.

„Nakon što su posljednji projekti HIT TEATRA, Moja e bajkovnica i slikovnica Tko je bio Krapinko namijenjeni upravo djeci, u tom tonu završavamo i ovu 2022. godinu. Predstava Božićna potraga je vesela, namijenjena najmlađima i bilo je zanimljivo stvarati je u svim njezinim fazama. Iako su mališani vrlo zahtjevna publika, njihove su pozitivne reakcije i živahna interakcija s nama na sceni potvrda da je predstava prenijela lijepe božićne poruke, a također ih i zabavila i nasmijala. Projekti poput ovog su mi samo podsjetnik da imam najljepši posao na svijetu”, otkrila je revna i svestrana Matea Elezović-Brdar, koja uz svoga oca, poznatog pisca i jednog od najizvođenijih hrvatskih komediografa Matka Elezovića, supotpisuje autorstvo.

Tako u čarobnoj božićnoj noći u potragu za Djeda Mrazom kreću nestrpljive sestrice Luna i Lena (Petra Težak Giba i Matea Elezović Brdar), koje upoznaju Djeda Božićnjaka iz zoološkog vrta, slonića, majmuna, i ostale životinje, Djedicu lutka, čokoladnog Djeda Mraza, no ni jedan nije onaj pravi kojeg ne mogu dočekati. Dok se približava ponoć, a mališani iz publike dovikuju sestricama da trebaju ići spavati da dođe pravi Djeda Mraz, uz vesele glazbene sekvence  i pitalice mozgalice na koje u sav glas ozareno odgovaraju, ukazuje se konačno djedica (Dino Rogić) s vrećom punom poklona. Nakon što provjeri jesu li bili dobri cijele godine i pročita hrpu pisama s dječjim željama, Djed Božićnjak im prenosi najvrjednije božićne poruke svijeta o dobroti i ljubavi te daruje čokoladu.

Sljedeća izvedba ‘Božićne potrage’ zakazana je za ponedjeljak 19. prosinca, a održat će se u Kulturnom centru Travno s početkom u 18 sati. Ulaz je slobodan, ali treba što prije rezervirati svoje mjesto jer je broj ulaznica ograničen.