Jučerašnji dan bio je u znaku drugog dijela franšize Južni vjetar. Prijepodne je u zagrebačkom Kaptol Boutique Cinema održana press konferencija na koju se odazvao iznimno veliki broj novinara i predstavnika svih medija u Hrvatskoj. Razlog velikog interesa je osim premijere novog nastavka Južnog vjetra dolazak filmske ekipe u Zagreb. Glumci i producenti Miloš Biković i Miodrag Radonjić, glumice Jovana Stojiljković i Anastasia Everall, producentica Tatjana Žeželj Gojković, producent Stanko Babić  te glumac Aleksandar Gligorić strpljivo su odgovarali na brojna pitanja novinara.

A navečer je CineStar Zagreb vrvio fanovima ovog kino hita koji je prije tri godine zaludio regiju. Južni vjetar najveći je hit suvremene srpske i regionalne kinematografije kojeg je pogledalo milijun i pol gledatelja u kinima, a po interesu koji vlada za nastavkom, kao i po rekordnom otvaranju filma u Srbiji, za očekivati je da će srušiti rekord prvog nastavaka. Nakon tri godine iščekivanja, publika je jedva dočekala datum prikazivanja.

Od trenutka objavljivanja da će na zagrebačku svečanu premijeru doći filmska ekipa na čelu s Milošem Bikovićem i Miodragom Radonjićem, najtraženiji papirić u Zagrebu, ali i u Hrvatskoj postala je upravo kinoulaznica za premijeru ovog filma. Kinoulaznice su rasprodane u rekordnom roku, a zbog nezapamćenog interesa za premijerom nekog filma, CineStar je osim u svih 13 dvorana CineStar Zagreb kina u Branimir mingle mallu paralelno organizirao premijeru u CineStar Arena IMAX-u. A na oduševljenje pune IMAX dvorane i okupljenih fanova, publici se prije početka projekcije filma naklonila filmska ekipa. Miljenici publike naklonili su se publici i na kraju svake projekcije u svih 13 dvorana i pobrali ovacije.

Na svečanoj premijeri glumci nisu krili oduševljenje. “Hvala Zagrebe, očekivali smo da ćete nas lijepo ugostiti, ali ovome se stvarno nismo nadali. Hvala mnogobrojnoj publici koja nas je dočekala na premijeri. Uživajte u filmu. U jednoj riječi – ovaj film je ubrzanje u svakom smislu. Jedva čekam da se opet sretnemo” – izjavio je Miloš Biković, ganut dobrodošlicom hrvatske publike. “Rekli su mi da će Zagreb prirediti dobrodošlicu za pamćenje, ali ovo stvarno nisam očekivao. Hvala Zagrebe! Još uvijek sam pod dojmom. Hvala Blitz distribuciji i CineStaru na fantastičnoj organizaciji.” – dodao je Miodrag Radonjić.

Na sinoćnjem crvenom tepihu osim filmske ekipe pojavili su se i brojne poznate osobe iz javnog života Hrvatske – Nina Badrić, Branka Krstulović, Aleksandra Dojčinović, Ante Vrban, Leonarda Lončar, Matija Vuica, Borna Kotromanić, Tončica Čeljuska, Amar Bukvić, Ivan Hilje – Hiljson Mandela  te mnogi drugi.

Redatelj Avramović i njegova ekipa oduševili su publiku, pokazali su to već na rasprodanoj projekciji filma ovo ljeto u pulskoj Areni, ali i na sinoćnjoj premijeri u Zagrebu. Miloš Biković i Miodrag Radonjić ponovo su u ulogama Maraša i Baće, a podršku im daje Car, kojeg glumi legendarni Miki Manojlović.  Luka Grbić je u ulozi mlađeg Maraša, dok je vodeća ženska junakinja Jovana Stojiljković. Kako se film dijelom snimao i u Hrvatskoj, između ostalih ćemo u ovom dijelu gledati i Gorana Navojca, te Aleksandra Berčeka, Mariana Valeva, Zacharyja Baharova, Maka Marinova, Anastasiju Everall i mnoge druge. Scenarij potpisuju redatelj Miloš Avramović i Petar Mihajlović, dok su producenti filma Tatjana Žeželj Gojković, Miloš Avramović, Miloš Biković i Miodrag Radonjić.

Petar Maraš u novom filmu koristi sve prednosti novostečenog statusa „nedodirljivog vođe srpskog podzemlja“, pod zaštitom same države. U želji da proširi i ozakoni posao, nezakonito stečeni novac Maraš ulaže u legalne poslove. Tražeći povoljnu priliku, sa svojim vjernim Baćom odlazi u istočnu Srbiju. Tamo saznaje vijesti zbog kojih će biti prisiljen promijeniti planove i vratiti se na ulicu. Život na kocki, igranje po pravilima međunarodnih narko-kartela i brojne spektakularne akcijske scene – to su samo neki detalji onoga što nas čeka u Ubrzanju.

‘Južni vjetar: Ubrzanje’ u distribuciji Blitza u redovnu kino distribuciju diljem Hrvatske dolazi u četvrtak, 11. studenog. Ulaznicu za film potražite na blagajni najbližeg CineStar kina ili online na: https://www.blitz-cinestar.hr/cinestar/juzni-vjetar-ubrzanje/7772

Trailer filma: https://youtu.be/bz1OWtS4bgY

Službene stranice filma ‘Južni Vjetar: Ubrzanje’:

Instagram: https://www.instagram.com/juznivetarfilm

Facebook: https://www.facebook.com/JuzniVetarFilm

YouTube: https://www.youtube.com/c/Juznivetarfilm

IMDb: https://bit.ly/IMDb_juznivetarubrzanje

Foto: Bojan Zibar/Ivan Klekar/Angelo Virag