U drugom izdanju nove sezone «Ženske priče» gostuju dvije sjajne hrvatske glumice, Judita Franković i Ecija Ojdanić. Kroz njihovu karijeru, glumački život, najizazovnije uloge i inspiraciju, publiku će još jednom provesti spisateljica i stand-up komičarka Marijana Perinić. I ove ženske ćakule bit će humanitarnog karaktera; svi prihodi od ulaznica donirat će se Zakladi Ana Rukavina.

U multimedijalnom klubu Opera (Petrinjska 4, Zagreb), u dvosatnom programu, voditeljica, stand up komičarka i spisateljica Marijana Perinić predstavit će u utorak 22. studenoga 2016. u 20.00 sati ove dvije popularne hrvatske glumice.

Judita Franković magistrirala je komparativnu književnost i kroatistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Glumačku edukaciju započinje 2001. u Glumačkom studiju Teatra Exit, a nastavlja je prolazeći razne radionice i seminare surađujući s predavačima iz Hrvatske i inozemstva. Ovu sjajnu mladu glumicu publika pamti po brojnim filmskim i televizijskim ulogama i kazališnim predstavama, kao što su Sonja i bik, Ćaća, Majka asfalta, Djeca jeseni; kratki filmovi Zagrebačke priče 2 i 3, Zima, Hunger, serije Počivali u miru, Loza; predstave Pričaj mi o Gorkom, Dubrovačka trilogija, Judith French, čiji je glavni lik napisan originalno za nju, i brojnim drugima. Zanimljivost za one koji još nisu znali: Judita je i s bendom Psihomodo Pop snimila video trilogiju  za skladbe Donna, Bejbi i Ona ludo pati te s Gustafima za pjesmu Katarina.

Ecija Ojdanić jedna je od najistaknutijih glumica srednje generacije, trenutno ravnateljica zagrebačkog kazališta Moruzgva. Diplomirala je glumu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, a radi u kazalištu, na televiziji i na filmu. Ostvarila je 50-ak uloga u kazalištu te 20-ak uloga na TV-u i filmu. Dobitnica je više glumačkih nagrada: nagrada Marul za ulogu Glorije u predstavi Gloria 1999., nagrada Zlatni smijeh za ulogu Tatjane u predstavi Što je muškarac bez brkova 2002. godine, Grand Prix Zlatni Lav za zajedničku glumačku nagradu u predstavi Bez glume, molim! 2006. godine. Osnivačica je i ravnateljica  Kazališta Moruzgva od 2007. godine, u kojem je dosad producirala osam predstava: Gola u kavezu, Heidi, HaHa2O, Bobočka ili drugih sto stranica Filipa Latinovicza, Dan iz snova, Harem,  Mobitel i Miris lovine.

Pozivamo sve posjetitelje da saznaju sve što ih zanima o glumačkim izazovima, ulogama i životu gostujućih dama i uživaju s nama u nastavku Ženske priče s dvije iznimne žene i uz sjajnu voditeljicu Marijanu Perinić.
Obavezna je rezervacija stola za posjetitelje na [email protected] ili mobitel: 099/758-9934